Cand se intra in concediu maternal drepturile banesti ale mamei sunt aceleasi? Ma refer la norma de hrana, norma de echipament si alte drepturi banesti.
Din CodulMuncii
Art. 50.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
....
Art.49
...
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....
Asadar,pe durata suspendării raportului de muncă, salariatul poate beneficia numai de drepturile prevăzute prin legi speciale, contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă sau regulamentul intern, cu excepţia drepturilor de natură salarială.
Concediu maternitate
bianca12
Buna ziua. As dori sa stiu daca pe perioada concediului de maternitate(cele 126 de zile) se beneficiaza de norma de hrana. De asemenea daca se pot face popriri ... (vezi toată discuția)
Acordare vouchere
Biulia22
Buna ziua! Sunt in concediu risc maternal si urmeaza sa nasc in vara. Intre timp am aflat ca se vor acorda vouchere de vacanta. Eu voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)