avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare creanta asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare creanta asociatie

Buna ziua,sunt presedinte de asociatie de proprietari,si as dori sa va intreb e mai poate recupera o datorie la asociatie de la un apartament care a fost scos la licitatie de catre banca .Mentionez ca am fost inclusi la masa credala in proiectul de distribuirea sumelor rezultate din vanzare,dar in urma actului de adjudecare imobilul a fost vandut la un pret la care doar banca si executorul si-au recuperat bani,restul finantele si asociatia nu au fost.Va mai pot spune ca pe extrasul de carte funciara inainte de licitatie eram in pozitia a treia(3) cav si sarcinii iar pe proiectul de restituire la pozitia a cincea(5).
Ce doresc eu sa intreb este :de la proprietarul actual care este un ,,samsar'' de apartamente care a castigat licitatia si care a facut ceva curat si acum vrea sa il vanda la un pret cu mult mai mult putem recupera banii? Ne cere adeverinta pentru vanzare ,administratora i-a dat dar in adeverinta ii scrie ca acel imobil are o datorie fata de asociatie,iar respectivul proprietar vine cu amenintarii.Ce pot eu sa fac?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:13, 28 Septembrie 2015
Imobilul dobandit prin actul de adjudecare este preluat liber de orice sarcini si datorii.

Prin urmare adeverinta tb sa precizeze ca apartamentul are datorii dar ele nu sunt ale actualului proprietar. Nici viitorii proprietari nu vor raspunde pt aceasta datorie.

Daca nu au trecut 3 ani de la scadenta cotelor lunare sau de la ramanerea definitiva a sentintei de obligare a fostului proprietar la plata cotelor, o puteti pune in executare silita dar nu prin vanzarea imobilului ci prin valorificarea altor bunuri detinute de acesta sau poprire pe eventualele venituri.
Nu aveti temei legal sa impuneti actualului proprietar sa achite debitul aferent rau platitorului executat silit
Daca sunteti in termen,= si daca aveti garantia ca este solvabil,puteti actiona in judecata proprietarul rau platnic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil. se preiau si datoriile? raluca.raileanu raluca.raileanu Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament care a fost cumparat de catre actualul proprietar in octombrie 2013 la licitatie publica conform unui act de ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)