avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PRIMARIA SOLICITA PLATA TVA LA UN CONTRACT ACHITAT IN ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PRIMARIA SOLICITA PLATA TVA LA UN CONTRACT ACHITAT IN 2007

buna ziua.in 2007 am incheiat un contract de vanzare cumparare (prin novarea contractului de concesiune) cu Municipiul B. prin Consiliul Local. am platit suma de 21.000 lei.
in prezent primesc o notificare din partea Muncipiul B. prin Primar motivand " municipiul B. a fost inregistrata din oficiu ca platitor TVA, astfel incat, in calitate de creditor din contractual de vanzare cumparare din 2007, va notificam ajungerea la scadenta a obligatiei dumneavoastra se plata a sumei de 8941 lei, reprezentand tva la pretul contractului si solicitam indeplinirea acestei obligatii." in caz contrar ma actiona in judecata..
in contractual respectiv este prevazut clar ca pretul a fost achitat integral achitat cu chitantele nr.. iar cheltuielile ocazionate pt intocmirea acestui act cad in sarcina cumparatoarei.
in concluzie, daca primaria este declarata in prezent platitoare de tva, cum poate sa imi impuna retroactiv in baza unui contract din 2007, cu pretul de 21.000 lei un tva de 8941 lei?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionescucarmen , utilizator 13:21, 28 Septembrie 2015
Invocati prescriptia dreptului material la actiune, 5 ani de la nasterea drepului la actiune fiind vorba de creante fiscale.Cand a fost inregistrat Municipiul B,platitor de TVA?
Nu se specifica in notificare. notificarea este din 21.09.2015 dar in aceasta adresa se specifica ca, aceasta institutie a fost inregistrata din oficu ca platitor de tva.
dar dintr-o hotarare de consiliu local din 2012 se precizeaza ca, in cazul in care Curtea de Apel va stabili ca Primaria va fi platitoare de tva se va completa documentatia dosarului de novare a terenurilor si cu o declaratie autentificata a solicitantului prin care se obliga sa plateasca si tva aferent ratelor.
am intrat pe portal si am observat ca s-a respins contestatia primariei anul acesta, deci este platitoare de tva .
in concluzie, eu intelea ca plata tva se aplica dupa 2012 si daca solicitantul comparator s-a obligat prin acea declaratie autentificata.
adica, eu nu am aceasta obligatie avand in vedere ca am platit pretul in 2007 si nu m-am obligat ulterior hotararii de consiliu local din 2012 sa platesc tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dator dupa 2 ani STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. Acum 2 ani am incheai un contract de prestari servicii cu o firma de constructii pentru izolarea apartamentului. Pe conctract era specificat pretul ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare jonhiblazze115 jonhiblazze115 salutare e legal ca primaria din localitatea mea sa mareasca taxa la gunoi fara un contract in care sa fiu instintat de modificarile (vezi toată discuția)
Contract inchiriere teren legea 112/1995 anitadum anitadum Am un teren inchiriat cf. Legii 112/1995 aferent unui imobil achizitionat in 1999 in municipiul Galati. Anual se incheie contract de inchiriere pe curte cu ... (vezi toată discuția)