avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dator dupa 2 ani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dator dupa 2 ani

Buna ziua.
Acum 2 ani am incheai un contract de prestari servicii cu o firma de constructii pentru izolarea apartamentului. Pe conctract era specificat pretul si faptul ca acesta a fost achitat. Acum am primit o notificare in care sunt instiintata ca trebuie sa platesc TVA-ul. Cand am sunat la telefonul de pe notificare mi s-a explicat de un domn ca atunci cand s-a incheiat contractul s-a incercat un "artificiu" pentru a se sustragere de la plata TVA ("spre binele ambelor parti"), dar acum a fost parat la FISC si este obligat sa platesca TVA-ul la stat. Sunt obligata sa ii platesc TVA-ul acum dupa 2 ani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: STOICA MADALINA , utilizator 14:10, 21 Martie 2012

In opinia mea nu aveti nicio obligatie financiara fata de ei.
Dovada platii trebuia sa fie o factura, nu o mazgaleala pe contract ca ati platit. M-as mira ca acel contract sa fie inregistrat in contabilitate.

Puteti detalia ce scrie pe ''notificare'' si pe contract, la articolul privind pretul contractului?

La incheierea contractului nu am primit factura ( si nici nu am insistat fiind persoana fizica si neavand, neaparat, nevoie), dar acum o data cu notificarea s-a emis si factura cu data din martie 2012 care contine, bineinteles, si TVA.
Pe contract scrie : " Prestatorul se obliga sa execute in favoarea beneficiarului [...] - izolarea apartamentului in suprafata de ..... 1692 lei...... (in loc de suprafata scrie cu pixul pretul ). Pretul total al izolarii in val de 1692 lei, cf art 1 este de ..... lei/ mp inclusiv TVA, dar aceasta remarca a fost taiata si s-a scris cu pixul fara TVA ...... Cand am platit cei 1692 lei a scris (cu pixul) in partea de jos a contractului Achitat "
STOICA MADALINA a scris:

Pretul total al izolarii in val de 1692 lei, cf art 1 este de ..... lei/ mp inclusiv TVA, dar aceasta remarca a fost taiata si s-a scris cu pixul fara TVA ...... Cand am platit cei 1692 lei a scris (cu pixul) in partea de jos a contractului Achitat "

Faceti-le si dvs. o notificare si scrieti:

Subsemnata..., refuz plata facturii nr. ... emisa de dvs. in data de ..., pentru ca v-am achitat pretul convenit la incheierea contractului, lucru recunoscut de dvs. prin mentiunea Achitat facuta de reprezentantul firmei pe contract.
In forma originala a contractului pretul continea TVA. Orice modificare a contractului, mai ales referitoare la pret, trebuia sa fie mentionata intr-un act aditional - contractele nu se modifica cu pixul, pe genunchi.

Intrucat demersul dvs. mi se pare o incercare de a obtine niste bani necuveniti, va anunt ca voi sesiza Garda Financiara.

Sper sa va fie de folos :luck:
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Ares-3, moderator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și întâmpin o mulțime de probleme. cum aș putea să le rezolv? Cupcake Cupcake Buna dimineata! Am si eu urmatoarea dilema: pe data de 1 noiembrie am incheiat un contract cu o firma pt a-mi renova apartamentul. Devizul de plata a fost de ... (vezi toată discuția)
Tva platit de cetatenii straini la achizitia unui apartament brily91 brily91 Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare cladire carymen carymen buna ziua! am si eu urmatoarea speta; -contract de vanzare-cumparare imobil , vanzator persoana juridica, cumparator persoana fizica; -pret cf contract ce ... (vezi toată discuția)