avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta in curte comuna

Buna ziua,
In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor).
Actrele de constructie sunt pe numele meu.
Urmeaza sa facem receptia finala a constructiei si apoi inscrierea in C F
Ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a trece aceasta casa pe numele adevaratilor proprietari(cei care au platit pentru constructia casei).
Mentionez ca in casa cu mine locuieste baiatul meu cu sotia sa.Intrebarea se refera strict la casa construita si la terenul din preajma ei.Mentionez ca nu am posibilitatea pentru drum de servitute(terenul fiind foarte ingust)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 1 Octombrie 2015
Imi pare nepotrivit sa faceti un document care sa nu reflecte realitatea. Daca donati, donati doar terenul sau faceti o superficie. Pentru asta, e necesar un alt act de proprietate pentru casa, ar fi bine sa fie unul clar, din care sa reiasa ca ei, copiii au contribuit financiar la acea casa... parerea mea.
O superficie pe ce? Casa este construită pe terenul proprietate și cu AC pe numele proprietarului .(al forumistului) Prin urmare, dânsul nu poate da drept de superficie pt. o casă care este construită pe numele lui.
În cazul în care AC era pe numele fiicei(ceeace ar fi fost o imposibilitate legală deoarece AC se eliberează doar titularului unui drept de proprietate) sau nu exista, era o altă stare de lucruri- se putea cere drept de superficie cu constatarea unui constructor de bună credință
Teren le dati cat vreti, dar minim amprenta casei. Daca terenul pe care il cedati acopera calea de acces sa va rezervati servitutea de trecere.
Aveti dreptate, liamic. Cum spuneam, pentru acea superficie e necesar un act de proprietate pentru casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie anicutzzza anicutzzza Buna ziua, Unchiul si matusa mea vor sa imi dea un teren de 200mp din terenul pe care il detin ei, pe care este pozitionata si casa lor. Pe acesti 200 mp as ... (vezi toată discuția)