avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli executare silita

La un debit de 6568 Lei executorul adauga 3256 lei cheltuieli de executare silita!E normal?nu e prea mult?
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 08:27, 29 Septembrie 2015
Conform art 39 din L nr 188/2000 onorariile executorilor judecatoresti sunt pentru creantele pana la 50 000 lei 10% din suma
Cheltuielile cu executarea silita sunt formate din mai multe sume-taxe de timbru pentru declansare executare,onorariu executor,cheltuieli efectuate cu ocazia publicitatii executarii silite si a actelor de executare silita,cheltuieli de transport si alte cheltuieli legal prevazute necesare desfasurarii executarii silite

Multumesc! DECI 10% din 6500=650 dar pana la 3200lei e cale lunga.Am avut si eu de recuperat 2000euro si am platit cca 700lei cheltuieli de executare silita.Ce parere aveti? Multumesc anticipat.
Apropo,m-a sunat o cunostinta care la o suma de 4800Lei onorariu de executare silita a fost fixat la 1400Lei.
Daca tot ati amintit de L188/2000 la art.39 al4,se specifica clar...executorul nu poate conditiona inceperea ex.silite de plata onorariului anticipat.
contesta si tu executarea silita ,si invoaca sumele prea mari privind cheltuielile la executare si cere si tu documentele justificative la acele cheltuieli de executare.
acum depinde si de cand te executa ca daca trec 2,3 ani iti dai seama ca se cam aduna si suma poate fi justificata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri si erori frecvente in executari ! Roland Mindrila Roland Mindrila Se observa din practica cateva abuzuri si erori frecvente in dosarele de executare! Potrivit art. 371 indice7 alin. 2 Cod procedură civilă , cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l plateasca executorului gheorgheangelica gheorgheangelica Va rog sa-mi spuneti, care este suma pe care creditorul trebuie sa o achite executorului judecatoresc in vederea demararii executarii silite. Este prevazut ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)