avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac contestatie la executare

Va rog mult sa ma lamuriti in aceasta situatie.
La fond, judecatorie, contestatia la executare s-a respins ca nefondata. Am inaintat apel si in acelas timp am depus alt capat de cerere cu prescriptia dreptului material la actiune, drept pe care legea mi-l da in orice faza procesuala. Am depus de la baca la dosar acte doveditoare ca termenul cand aveau dreptul sa ceara executarea era intre 2007-2010, iar ei au depus actiunea in 2014, cu mult in afara termenului. La apel a fost respins ca nefondat, definitiva. Pentru ca nu s-a motivat, in dispozitiv scrie ce am spus eu, ce a spus partea adversa, dar temeiul de drept pentru care este respins nu apare. Nu stiu ce s-a respins, contestatia la executare sau prescriptia dreptului material la actiune. In aceasta situatie eu am dreptul sa fac recurs, contestatia la executare fiind solurionata la faza de apel, iar prescriptia dreptului material la actiune este in prima faza. Sau pot ca cer lamurirea dispozitivului?
Va rog sa-mi spuneti daca mai am o cale de atac.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:54, 6 Octombrie 2015
Invocarea prescriptiei pt prima oara in apel nu va da dreptul la o alta cale de atac.
Intrebam daca mai exista o cale de atac, sau daca pot cere lamurirea dispozitivului.
Hotărârea instanţei de apel nu poate fi atacată cu recurs, iar celelalte două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi revizuirea - pot fi exercitate numai pentru motivele strict şi limitativ prevăzute de Codul de procedură civilă.

Accesaţi link-ul de mai jos şi citiţi art. 503 Cod procedură civilă şi art. 509, alin. (2) din acelaşi act normativ (alin. 1 nu se aplică întrucât aveţi o hotărâre care nu evocă fondul). Sper că citind vă veţi lămuri în privinţa motivelor..
[ link extern ]
Multumesc mult, pot sa introduc contestatie in anulare si revizuire in acelasi timp de o luna de zile?
Nu puteti,oricum, trebuie sa va incadrati strict in motivele prevazute ptr.fiecare cale de atac in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Urmãtoarea cale de atac dupã recurs acsa88 acsa88 Buna seara.Am pierdut recursul,s-a hotarat mentinerea sentintei data de tribunal.Doresc sa stiu care este urmatorul pas in justitie. Multumesc. (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)