avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu plătit pentru evenimente familiale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu plătit pentru evenimente familiale deosebite

Art. 24 din H.G. 250/19925, republicată.
În cursul anului 2014, fiul salariatului ce solicită zilele de concediu plătit... s-a cununat - certificat de căsătorie eliberat în 2014. Salariatul solicită acum zile de concediu... având în vedere că la sfârşitul săptămânii fiul acestuia participă la o întrunire religioasă întru a consfinţi...
În baza cărui act se pot acorda zile de concediu plătit pentru evenimente familiale deosebite? Se pot acorda acum aceste zile în baza certificatului de căsătorie eliberat în 2014 (gândesc că la fel de bine putem pune problema unui certificat de căsătorie eliperat în 2013 sau 2012), sau aceste zile se pot acorda şi în baza unei chitante eliberate de instituţia de cult? Se pot acorda aceste zile de concediu, separat, pentru fiecare dintre aceste evenimente?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 29 Septembrie 2015
Intr-adevar, HG 250/1992 nu face nicio distinctie cu privire la care casatorie se acorda zile libere platite.

Verificati in reg.intern al angajatorului sau in procedura de acordare a CO si a altor zile libere platite in cazul unor evenimente deosebite familiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Botezul copilului si cununia religioasa Daniel popescu 30 Daniel popescu 30 Lucrez la o firma privata din Lugoj si nu mi-au dat liber considerand ca botezul fiului si casatoria religioasa a mea nu este un eveniment important.Cum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o nelămurire eu in iunie 2022 am avut cununia ... Moicalucian Moicalucian Bună ziua! Am o nelămurire Eu in Iunie 2022 am avut cununia civilă anul acesta adică 2023 o sa avem cununia religioasă, anul trecut când am la cununia ... (vezi toată discuția)
La cat timp de la casatorie se poate lua concediul? Claudia2021 Claudia2021 Buna ziua. Voi avea cununia civila luna aceasta iar cea religioasa anul viitor in Iunie. Este posibil sa-mi iau atunci cele 5 zile de concediu? Acele 5 ... (vezi toată discuția)