avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru venituri din inchiriere

Buna ziua
Va rog frumos daca imi poate raspunde cineva in clar (fara trimiteri la texte din lege pe care doar un contabil le intelege si le poate corobora cu alte legi) la urmatoarea nelamurire:

1. Sunt angajat pe perioada nedeterminata deci platesc CASS pentru venitul din salariu.

2. Am un spatiu proprietate personala pe care il inchiriez unei societati ( eu fiind administrator la aceasta societate, dar nu si angajat la aceasta societate ci la cea de la punctul 1). Cele doua societati nu au nimic in comun, nici specific al activitatii nici angajati etc.

3. Daca primesc de la societatea de la punctul 2 o chirie de 2000 lei / luna si contractul va fi inregistrat la ANAF , cat impozit trebuie sa platesc pe luna din cei 2000 lei. Daca platesc deja CASS ca si angajat mai platesc si pentru chirie?

Va multumesc si daca sunt necesare alte precizari le voi oferi imediat.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
IulianL, utilizator
Cel mai recent răspuns: IulianL , utilizator 08:19, 30 Septembrie 2015
Ca persoana fizica pentru veniturile din chirii datorati un impozit de 16 din care se scade cota forfetara si astfel ramane 12%. Totodata veti plati si contributia la sanatate (CASS) de 5,5%, chiar daca platiti aceasta contributie la functia de baza.
Va multumesc ! Daca nu cer prea mult , se poate un calcul la suma de 2000 lei / luna primiti ”in mana” cat din cei 2000 lei trebuie sa platesc la ANAF. Cu cat raman eu NET ? O zi buna si multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venit din arenda agricola alcaz alcaz Buna ziua, Am 3 intrebari : 1.Daca sunt pensionar si mi se retine CASS din pensie, mi se va mai retine CASS de catre arendas pentru venitul din arenda? 2. ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Vreau sa inchiriez apartamentul unei societati cu 600ron/luna,stiu ca trebuie sa il declar la administratie, trebuie sa platesc impozit si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din inchiriere Diana1993 Diana1993 Bună seară Am următoarea nelămurire.....Plătesc chirie 100 de euro pe lună si as vrea sa știu cat plătesc impozit si cum se plătește.....pentru că ... (vezi toată discuția)