avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din inchiriere

Bună seară
Am următoarea nelămurire.....Plătesc chirie 100 de euro pe lună si as vrea sa știu cat plătesc impozit si cum se plătește.....pentru că proprietarul locuinței unde stau vrea ca eu sa plătesc pe lângă cei 100 de euro banii de chirie si impozitul pe acești bani
Va rog ajutatima cu un răspuns....mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:59, 24 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt proprietar si am persoane in chirie iar impozitul la Anaf il platesc eu ca si proprietar
Asa ar trebui sa face si proprietarul meu...dar el imi mai cere mie încă 20 € pe lângă cei 100 ca sa plateasca impozitul la anaf....dar din cate stiu eu din acest an imp. este de 10%.si de aceea vreau sa ma informez

Isabela30 a scris:

Eu sunt proprietar si am persoane in chirie iar impozitul la Anaf il platesc eu ca si proprietar

Da, din 2018 impozitul e de 10%.La 100 euro impozitul e 10Euro, de ce va cere 20 euro? CAS si CASS nu se plateste ,daca venitul realizat din chirii pe un an este mai mic de 22800 lei. Impozitul il plateste proprietarul in numele lui . Dvs ii dati proprietarului 110 sau 120 euro din care acesta sa-si plateasca impozitul.
Buna seara! Sunt proprietar si va explic astfel: din 100€ se scad 40% deductibili si raman 60€. Scadeti din 60€, 21,5% ( impozit venir 16% si cass 5.5%), raman 47€. Deci proprietarul ramane cu 87€.
Impozitarea rezulta a fi de 13€. Oarecum justifica suma de 20 ceruta in plus.
obligatia depunerii contractului la anaf apartine proprietarului.
cu bine!
Ceea ce scrie Carbunescu era valabil pana la 31 dec.2017.Din 2018 s-a schimbat codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere hala persoana fizica danolteanu danolteanu Buna ziua, am o hala pe care doresc sa o inchiriez de pe persoana fizica unei societati comerciale cu 1300 euro/ luna . Ce taxe trebuie sa platesc la stat ... (vezi toată discuția)
Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Contributie asigurari de sananate pentru venituri din chirie..obligatorie? Paxman Paxman Buna ziua !Am o problema la care va solicit ajutorul!Proprietarul apartamentului unde stau(eu sunt chiriasul) sustine ca trebuie sa plateasca si Asigurare de ... (vezi toată discuția)