avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie asigurari de sananate pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie asigurari de sananate pentru venituri din chirie..OBLIGATORIE?

Buna ziua !Am o problema la care va solicit ajutorul!Proprietarul apartamentului unde stau(eu sunt chiriasul) sustine ca trebuie sa plateasca si Asigurare de Sanatate .Mentionez ca el nu este asigurat in sistem din alta parte.
Valoare contractului este de 1400 ron.
Eu din cate stiu,de la 1 ianuarie 2018 nu esti obligat sa mai platesti sanatate pentru veniturile din chirii daca acestea nu depasesc 22800.(decat daca doreste persoana in cauza)
Eu trebuie sa-i platesc taxele,de aceea vreau sa stiu cum pot sa calculez ceea ce trebuie sa-i platesc.Cat ar trebui sa-i platesc lunar la suma aceasta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Paxman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paxman , utilizator 11:33, 10 Iulie 2018
Doar daca venitul anual net este peste plafonul de 12 salarii minime adica peste 22800 lei apare obligativitatea la plata cass. Dar nici nu puteti sa aduceti acest motiv ca sa nu va mareasca chiria caci nu trebuie sa plateasca cass.
Totalul venitului net ca persoana fizica sau numai din chirii?
Va multumesc de raspuns!
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Paxman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)
Ce sa ia in considerare brutul sau netul florinn28 florinn28 Salutare! Am pfa .Vreau sa intreb daca eu ca pfa am obtinut 24580 ron iar plății furnizori a fost de 11765 ce bani ma obliga sa platesc cas cass pensie ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)