avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragerea dintr- un ONG a 2 membri fondatori
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragerea dintr- un ONG a 2 membri fondatori

Un ONG are 3 membri.Isi depun cerere de retragere 2 .Ce demersuri trebuie sa fie facute?
Cel mai recent răspuns: mariabad , utilizator 22:41, 29 Septembrie 2015
Mai intai trebuie sa primiti alte persoane ca membrii cu drepturi depline. Apoi dupa depunerea in scris a intentiei de renuntare la functiile detinute si la calitatea de membrii ai ong-ului incepand cu data de..., se va convoca adunarea generala cu noii membrii si printre punctele de pe ordinea de zi va fi si acela de constatare a renuntarii la functii si de alegeri. Dupa care veti depune la judecatorie procesul verbal al adunarii generale cu noua componenta a structurii de conducere.
Va multumesc!nAs avea rugamintea sa mi raspundeti si lnTrebuie un act aditional la Statut (in care apar noii membri +membrul fondator ramas) si unul la Actul constitutiv (in care se modifica art 1,precizand ca 2 membrii fondatori se retrag ,iar membrii asociatiei sunt acum.......!,x,t)?nSau doar modificarea Art care precizeaza Componenta Consilului Director(care automat este altul)?nnIn Registrul Asociatiilor de la Judecatorie,apar ca retrasi cei 2 membrii si aderarea a alti 2-3 membrii(nominal)?
Declarati doar noua structura a echipei de conducere. Acei membrii fonfatori cu numele raman acolo. La procesul vermal al adunarii generale in care s-a facut si alegeri apar numele, cnp-ul si semnaturile membrilot ong-ului la data curenta.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces membru fondator PopescuDragos PopescuDragos Buna seara, Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul ... (vezi toată discuția)
Membri asociatie nicu.geangu nicu.geangu Buna ziua, Dorim sa preluam o asocitie(ong) cu 5 membri, dintre care 3 se retrag,. Pentru a fi siguri ca nu trebuie sa depunem toata documentatia din nou la ... (vezi toată discuția)
Ce proceduri trebuie urmate in cazul unui ong? StefanLupu94 StefanLupu94 Buna ziua! Avem un ONG infiintat in anul 2017, suntem 8 membri fondatori, fiecare dintre noi facand parte din consiliul director. De la inceputul acestui an o ... (vezi toată discuția)