avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri asociatie

Buna ziua,
Dorim sa preluam o asocitie(ong) cu 5 membri, dintre care 3 se retrag,.
Pentru a fi siguri ca nu trebuie sa depunem toata documentatia din nou la Judecatorie, in cazul in care si ceilalti 2 doi vor sa iasa, pest un anumit timp, avem o intrebare :
In ce categorie de membri putem sa ii trecem pe cei 2 ramasi, astfel incat sa renunte la calitatea de membri fondatori si sa nu mai apara pe Actul Constitutiv. Membri aderenti, afiliati,...etc. Ei ne-au dat ideea de a nu mai aparea si pe Actul Constitutiv.

VA MULTUMIM!!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:55, 10 Octombrie 2020
In actul constitutiv raman acei membrii asa cum apareau ei ca membri fondatori la data constituirii asociatiei. Acolo nu umblati.
In timp, prin decizie a comitetului director pot fi acceptati noi membrii cu drepturi depline prin aprobarea cererilor lor de adeziune, sau se poate constata decizia de renuntare la calitatea de membru al asociatiei (la fel depusa in scris catre conducerea asociatiei).
Pentru a nu avea pe termen scurt, sa zicem cam pana in doi ani probleme cu numarul minim de membrii cu drepturi depline impus de lege, adica de 3, acum odata cu convocarea adunarii generale in care se va alege noua structura de conducere (caci cam asta e preluarea adica primirea de noi membri si alegerea unei noi echipe de conducere intre cei noi) sa aveti cam 7 membrii cu drepturi depline.
Problema la judecatorie nu e ca trebuie sa anuntati numarul de membrii ci sa nu cumva ca ei care doresc sa plece sa nu fie din structura de conducere. Componenta structurii de conducere trebuie s-o inregistrati permanent la judecatorie daca se schimba inainte de finalizarea mandatului de 2 ani, sau la finalizarea mandatului, dupa adunarea generala de alegeri..
Numele membrilor cu dreturi depline de la data aceasta se vor regasi in tabelul cu semnaturi care va insoti procesul verbal al adunarii generale a asociatiei care va avea pe ordinea de zi si alegerea noii structuri de conducere si care va fi depus ulterior la judecatorie.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Va mulțumesc dl Neagu pentru răspuns.
Dacă ne-am gândit la următorul lucru.
Toți 5 sunt de acord sa iasă din Asociatie, dar 3, pentru moment, ar dori sa rămână.
Putem sa ii dam pe toți afara, iar celor 3 sa le facem o legitimatie sau un carnet de Membru al Asociației ulterior?
În acest fel, ei sa nu mai apară pe. Actul Constitutiv?

MULȚUMESC


Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
george-neagu, moderator
daca au fost fondatori vor ramane permanet in Actul Constitutiv ca fondatori, chiar daca nu mai sunt membri, dar nu vor mai aparea in lista membrilor care confom legii e parte din statut si actul constitutiv.
Nu ii veti putea exclude daca ei nu incalca grav sau repetat statutul,. deci daca nu mai vor sa fie membri la un moment dat ar trebui sa va semneze acum cereri de retragere cu o data ulterioara.... ca altfel nu pot fi obligati sa isi indeplineaca o promisiune de a demisiona....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare ong ccclyon ccclyon In anul 2010, 10 memri fondatori am infiintat un ONG(Club de pescuit). Acum din cei 10 mai suntem activi doar 4 si nu putem lua hotarari fara 50% +1 din ... (vezi toată discuția)
Retragerea dintr- un ong a 2 membri fondatori mariabad mariabad Un ONG are 3 membri.Isi depun cerere de retragere 2 .Ce demersuri trebuie sa fie facute? (vezi toată discuția)
Dizolvare/transfer conducere ong arhiulia arhiulia Viitorul meu sot are nevoie de indrumare: \"Sunt Președinte și membru fondator al Asociației Deschide Ochii, înființată în anul 2010. Mă gândeam să o ... (vezi toată discuția)