avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

una ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
Am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 4 februarie 2015 pe o perioada de 1 an. Dat fiind faptul ca tatal nu va sta acea luna cu copilul cand ar fi cel mai bine sa revin la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Precizez ca nu ma intorc la fostul loc de munca, unde am avut contract pe perioada determinata (pana in martie 2015)ci ma angajez cu jumatate de norma la o alta firma.
Am nevoie de alte acte in acest caz? Daca dupa 4/5 luni ma angajez in alta parte,cu norma intreaga beneficiez de acest stimulent de insertie fara intrerupere? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
simonaroxana80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:56, 30 Septembrie 2015
Art. 7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR. (n.m. 1ISR = 500 lei)

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;


b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.b), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
.....

Avand in vedere faptul ca tatal copilului nu va sta o luna de zile in CCC, revenirea la munca a dvs trebuie sa se faca inainte de a implini copilul varsta de 11 luni.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) atunci va trebui sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana cand implineste copilu 2 ani.

2. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, va trebui sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte) pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana cand implineste copilu 2 ani.

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie numai pe perioadele in care veti avea venituri din salarii indiferent la ce loc de munca si indiferent ca veti lucra cu norma intreaga (8 ore pe zi) sau cu timp partial de munca (mai putin de 8 ore pe zi).

4. Veti depune la Primarie cererea pentru stimulentul de insertie insotita de o copie dupa contractul individul de munca sau o adeverinta de salariat din care sa reiasa data inceperii activitatii.

5. Daca veti schimba locul de munca si nu veti avea intrerupere veti beneficia si de stimulentul de insertie tot fara intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu inainte de incheierea ccc MCO MCO Buna ziua. Daca mama opteaza pt CCC de 2 ani, se poate intoarce la servici mai devreme de 2 ani? De exemplu la 1 an jumate cu stimulent de insertie? Sau ... (vezi toată discuția)