avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda

Buna dimineata,
Sunt proprietarul unui teren agricol extravilan /intravilan si 1000mp CC. Terenul este arendat. Contractul este valabil pana la 15.11.1016. As vrea sa schimb arendasul. Cum pot proceda? Am citit mai multe opinii, cum ca esti proprietar dar in acelasi timp nu prea mai poti dispune de acest drept odata intrat in malaxorul contractelor de arenda.Cred ca exista o solutie tinand cont de inceperea si sfarsitul anului agricol. Cum pot proceda, in mod corect si fara vreun motiv anume (eu am motive dar nu as dori sa le invoc).Este sau nu dreptul meu sa schimb arendasul? Pana la urma sunt proprietar, nu-i asa?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: pesticid , utilizator 06:46, 1 Octombrie 2015
Este dreptul dvs. Vedeti ce clauze de reziliere aveti in contract, apoi notificati l pe arenadas pentru reziliere.
Multumesc pt. raspuns. Trebuie sa-l notific cu ceva timp inainte? Ma gandesc sa nu-mi impute ceva lucrari efectuate de el in anul agricol x...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)
Contracte de arendă: dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă ... Daria B. Daria B. Bună ziua, Dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă contractuală de 5 ani, dar între timp, în urma succesiunii, terenul nu mai este în ... (vezi toată discuția)