avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de arendă: Dacă un teren a fost dat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de arendă: Dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă ...

Bună ziua,

Dacă un teren a fost dat în arendă pe o perioadă contractuală de 5 ani, dar între timp, în urma succesiunii, terenul nu mai este în posesia celui care l-a arendat, contractul respectiv mai este valabil sau nu?

Mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:39, 4 Ianuarie 2021
Nu. Trebuie facut un nou contract intre acelasi arendas dar cu noul proprietar in baza copiei dupa certificatul de mostenitor.
Si daca nu se mai doreste arendarea, mai trebuie facut ceva? Nu e nul contractul initial? Arendasul sustine ca mai are dreptul sa lucreze pamantul respectiv. Multumesc.
Nu e nul automat contractul initial. Daca se doreste rezilierea contractului, trebuie anuntat arendasul in scris cu un an inante pentru ca si el la randul sau sa nu mai faca toamna lucrari agricole pentru infiintarea de noi culturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda-termen ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Am incheiat un contract de arenda in 31.05.2013 pentru o perioada de 5 ani,cultura fiind infiintata in toamna anului precedent.Acest lucru nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul buna ziua am un contract de arenda pe un teren cu o firma, pina la expirarea lui mai am 7 ani si doresc rezilierea acestuia. Am depus o cerere de reziliere ... (vezi toată discuția)