buna ziua
am un contract de arenda pe un teren cu o firma, pina la expirarea lui mai am 7 ani si doresc rezilierea acestuia. Am depus o cerere de reziliere la sediul firmei la inceputul lunii februarie si nu am primit nici un raspuns. Pot lua lipsa raspunsului ca o aprobare tacita a cererii de reziliere? precizez ca doresc sa dau terenul in arenda altei firme.
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele referitoare la reziliere din contractul de arenda incheiat.
Numai in conditiile prevazute in acel contract, puteti solicita rezilierea contractului de arenda existent.
E bine ca l-ati notificat pe arendas in scris dar aceasta intra in vigoare la sfarsitul anului agricol (in toamna) cand arendasul trebuie sa-si stranga recolta pe care deja a infiintat-o. Altfel trebuie sa-i platiti despagubiri pentru banii cheltuiti de cu infiintarea culturii si de a caror roade nu a putut beneficia.
Multumesc pentru raspunsuri, am uitat sa mentionez ca noi suntem un grup de 150 de persoane insumind 130 de ha, terenul nu este arat pina la aceasta data 06.04. 2015, nici ei nu il lucreaza si nici noua nu ne aproba rezilierea contractelor ca cealalta firma sa poata lucra terenul"