Doresc sa incep procedura de divort doar ca sotul este o persoana dificila si tine mortis ca aceasta casatorie sa continue cu certuri,violente verbale si fizice.Am incercat sa il fac sa inteleaga ca aceasta casatorie nu mai poate continua si i-am propus divortul pe cale amiabila,dar el a refuzat si a trecut la amenintari.Am 2 copii,un baietel de 10 ani si o fetita de 4 ani.Nu doresc ca sa creasca cu aceleasi probleme cu care a crescut sotul meu.De avocat nu detin destule resurse ca sa ajung in instanta cu sotul.
taxa de timbru e 100 de lei in instanta. nu aveti musai nevoie de avocat.
gasiti ajutor ( aici sau alte surse pe internet) pt redactarea cererii , o depuneti la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
aveti nevoie de 2 martori.
Nu prea inteleg, ce tip de solutie cautati? in instanta nu aveti resurse sa ajungeti, iar amiabil nu se poate... inteleg ca nu se poate nicicum, nici amiabil, nici cu razboi... ce solutie exact cautati?
Cat despre partea financiara, care este venitul dv. pe membru al familiei, cu cine mai stati in casa impreuna etc., poate va incadrati la ajutor public judiciar (sub 600 de lei, respectiv sub 300 parca...).
În cazul dumneavostră pentru că aveţi copii minori, iar soţul nu doreşte divorţul pe cale amiabilă, trebuie să vă adresaţi instanţei. În faţa instanţei vă puteţi susţine singură cazul fără a fi reprezentată de către un avocat, iar în cazul în care nu veţi şti ce trbuie să faceţi sau cum să vă susţineţi cazul va trebui să vă adresaţi unui avocat.