:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament)
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
markoM a scris:
Va mutumesc pentru raspunsuri,dar as vrea sa mai stiu daca nu cumva imi sunt incidente prev.art. 165,166,167 din noul cod penal cu toate ca am fost judecat si am primit sentinta definitiva dupa vechiul cod.(09.09.2013).Va multumesc.
Nu, nu sunt aplicabile dispozitile din noul cod penal privind reabilitarea de drept pentru ca:
1.- masura suspendarii conditionate aplicata in baza vechiului cod penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a noului cod penal potrivit art 15 din Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal,
Art. 15.
(1) Masura suspendarii conditionate a executarii pedepsei aplicata in baza Codului penal din 1969 se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendarii conditionate a executarii pedepsei prevazute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocarii sau anularii acesteia, este cel prevazut de Codul penal din 1969.
2. - in noul cod penal nu mai exista institutia suspendarii conditionate a executarii pedepsei, prin urmare in .art 165 din noul cod penal privind reabilitarea de drept se prevede ca aceasta intervine in cazul pedepselor cu amenda, cu inschisoarea de maxim 2 ani si in cazul pedepselor cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Concluzionand sunt aplicabile disp.art 86 din vechiul cod penal pe care le aveti deja mai sus.