Buna ziua!
Daca cel care trebuie sa plateasca sulta in urma partajului nu are bunuri de valoare decat o masina veche se poate pune poprire pe pensia de limita varsta? In ce procent? Daca poprierea se intinde pe mai mult de 3 ani se prescrie in al 4-lea an? Poate fi obligat sa ia un credit de la banca si sa plateasca toata sulta odata, ?
Se poate pune poprire pe pensie, în cuantum de 1/3 lunar, dacă venitul respectiv depășește salariul minim pe economie.
Dacă se începe executarea prin poprire și se oprește luna 1/3 din pensie, nu se va prescrie dreptul la acțiune pentru că executarea întrerupe prescripția.
Nu poate fi obligat. De ce nu îl executați pe bunul pentru care datorează sultă?
Problema e ca s-a cerut sulta pt un imobil care nu e bun comun si a pierdut procesul.Partea care a castigat trebuie sa-si recupereze cheltuielile de judecata plus o suma de bani reprezentand 1/2 rate achitate pt un credit personal luat pe timpul casatoriei, Partea care a castigat a facut cerere reconventionala pt suma respectiva si s-a admis.
Deci eu trebuie sa accept plata in rate?
Poate gresit am numit-o "sulta".
Din cate am mai citit eu pe forum sulta se plateste in rate doar daca cealalta parte accepta.De ce sa-mi achite suma in rate pe 2/3 ani cand poate face un credit sa se achite de sulta in termenul stabilit de instanta si sa plateasca bancii in rate.?