avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata sultei prin poprire pensie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata sultei prin poprire pensie

Buna ziua!
Daca cel care trebuie sa plateasca sulta in urma partajului nu are bunuri de valoare decat o masina veche se poate pune poprire pe pensia de limita varsta? In ce procent? Daca poprierea se intinde pe mai mult de 3 ani se prescrie in al 4-lea an? Poate fi obligat sa ia un credit de la banca si sa plateasca toata sulta odata, ?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 16:24, 30 Septembrie 2015
Se poate pune poprire pe pensie, în cuantum de 1/3 lunar, dacă venitul respectiv depășește salariul minim pe economie.

Dacă se începe executarea prin poprire și se oprește luna 1/3 din pensie, nu se va prescrie dreptul la acțiune pentru că executarea întrerupe prescripția.
Nu poate fi obligat. De ce nu îl executați pe bunul pentru care datorează sultă?
Varianta cea mai simpla este executarea silita pe bunul ce i-a fost atribuit in urma partajului si pt care tb sa plateasca sulta.
Problema e ca s-a cerut sulta pt un imobil care nu e bun comun si a pierdut procesul.Partea care a castigat trebuie sa-si recupereze cheltuielile de judecata plus o suma de bani reprezentand 1/2 rate achitate pt un credit personal luat pe timpul casatoriei, Partea care a castigat a facut cerere reconventionala pt suma respectiva si s-a admis.
Deci eu trebuie sa accept plata in rate?
Poate gresit am numit-o "sulta".
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
ContSters344547, utilizator
Dacă nu aveți bunuri de executat, da, acceptați
plata în rate.
Din cate am mai citit eu pe forum sulta se plateste in rate doar daca cealalta parte accepta.De ce sa-mi achite suma in rate pe 2/3 ani cand poate face un credit sa se achite de sulta in termenul stabilit de instanta si sa plateasca bancii in rate.?

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita blecota blecota Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la ... (vezi toată discuția)
Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj fagh adriana fagh adriana Am un credit de nevoi personale inscris la AEGRM de catre banca . In cazul in care, in urma pierderii unui proces de partaj cu fostul sotul , as fi executata ... (vezi toată discuția)