avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj
Discuție deschisă în Executare silită

Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj

Am un credit de nevoi personale inscris la AEGRM de catre banca . In cazul in care, in urma pierderii unui proces de partaj cu fostul sotul , as fi executata silit de catre acesta pt a-si recupera suma castiga in instanta , ce variante am sa imi achit rata de la banca prioritar si din ce ramane sa ii dau lui pana la 1/3 din venit.( rata + poprirea = 1/3 salar )...mentionez ca nu sunt restanta la banca si salariul il incasez in contul de la banca unde am creditul in ziua in care este scadenta rata
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:22, 10 Ianuarie 2019
Nu va accepta nici un creditor așa cum vreți dvs. Legea permite poprirea de maxim 33% pentru o singură datorie, dar permite reținerea de până la maxim 50% pentru două sau mai multe datorii executate silit. Dacă cu ratele bancare sunteți la zi, pentru partaj o să vă rețină 33% din venitul lunar net, fără să fie luată în considerare rata bancară.
Ce tipuri de datorii pot greva venitul net care sa aiba intaietate popririi fostului sot ? Una pe care o stiu eu este pensia alimentara dar ar mai fi si altele ?
Art. 864 Cod Procedură Civilă - Rangul creanţelor cu preferinţă generală:

(1) În cazul în care urmărirea silită a fost pornită de mai mulţi creditori sau când, până la eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, au depus şi alţi creditori titlurile lor, executorul judecătoresc procedează la distribuirea sumei potrivit următoarei ordini de preferinţă, dacă legea nu prevede altfel:

a) creanţele reprezentând cheltuieli de judecată, pentru măsuri asigurătorii sau de executare silită, pentru conservarea bunurilor al căror preţ se distribuie, orice alte cheltuieli făcute în interesul comun al creditorilor, precum şi creanţele născute împotriva debitorului pentru cheltuielile efectuate cu ocazia îndeplinirii condiţiilor sau formalităţilor prevăzute de lege pentru dobândirea dreptului asupra bunului adjudecat şi înscrierea acestuia în registrul de publicitate;

b) cheltuielile de înmormântare a debitorului, în raport cu condiţia şi starea acestuia;

c) creanţele reprezentând salarii şi alte datorii asimilate acestora, pensiile, sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, ajutoarele pentru întreţinerea şi îngrijirea copiilor, pentru maternitate, pentru incapacitate temporară de muncă, prevenirea îmbolnăvirilor, refacerea sau întărirea sănătăţii, ajutoarele de deces, acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi creanţele reprezentând obligaţia de reparare a pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii;

d) creanţele rezultând din obligaţia legală de întreţinere, alocaţii pentru copii sau obligaţia de plată a altor sume periodice destinate asigurării mijloacelor de existenţă;

e) creanţele fiscale provenite din impozite, taxe, contribuţii şi din alte sume stabilite potrivit legii, datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale şi bugetelor fondurilor speciale;

f) creanţele rezultând din împrumuturi acordate de stat;

g) creanţele reprezentând despăgubiri pentru repararea pagubelor pricinuite proprietăţii publice prin fapte ilicite;

h) creanţele rezultând din împrumuturi bancare, din livrări de produse, prestări de servicii sau executări de lucrări, precum şi din chirii sau arenzi;

i) creanţele reprezentând amenzi cuvenite bugetului de stat sau bugetelor locale;

j) alte creanţe.

(2) Dispoziţiile privind subrogaţia legală rămân aplicabile în folosul celui care achită oricare dintre creanţele prevăzute la alin. (1).

(3) În cazul creanţelor care au aceeaşi ordine de preferinţă, dacă legea nu prevede altfel, suma realizată se repartizează între creditori proporţional cu creanţa fiecăruia.
Se poate incadra la pct 1 litera e faptul ca nu am achitat taxa de timbru pentru proces? Mentionez ca am obtinut plata acesteia in rate dar nu sunt cu ratele la zi. Nu exista insa poprire in acest sens.
Codul de procedură civilă face referire doar la ordinea de poprire în caz de executare silită. Alte datorii care nu sunt executate silit nu sunt luate în considerare, decât după începerea procedurii de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara CORINA_BC CORINA_BC Am cumparat un apartament prin credit cu ipoteca in 2008, intre timp, creditul a ajuns la o firma de recuperare, si apoi prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Se pot prescrie ratele de credit in perioada de executare? eagle_free eagle_free Buna ziua. Daca spre exemplu o persoana este in stadiul de executare silita asupra a 2 imprumuturi restante si are poprire pe contul cu salariu, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar- recuperare sume cu titlu de creanta Ramona Geambasu Ramona Geambasu Buna ziua, As dori sa ma asigur ca din articolul de mai jos,executorul judecatoresc este obligat la final,dupa incheierea actului de adjudecare dupa ... (vezi toată discuția)