avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la domiciliu

Un angajat doreste sa lucreze atat la domiciliul lui cat si la sediul firmei. Se poate intocmi un astfel de contract? Cum se inregistreaza in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 2 Octombrie 2015
Se vor incheia doua contracte de munca; unul la sediul firmei, altul la domiciliu. Nu are importanta ca este aceeasi persoana deoarece fiecare dintre contracte are clauze specifice care nu pot fi cuprinse intr-unul singur.
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

2. Este greu de intocmit un astfel de c.i.m. , dar nu imposibil .
Insa cel mai bine sa alegeti varianta incheierii a doua c.i.m..

3. Va presta aceeasi functie sau va avea functii diferite ?
Va avea aceeasi functie. Va lucra 1-2 zile la sediul societatii, iar in celelalte zile poate lucra la domiciliu. E vorba de domeniul IT.
Se pot introduce astfel de clauze intr-un singur contract?
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
cocos1, utilizator
In opinia mea , se pot introduce astfel de clauze.
In cazul in care introducem o astfel de clauza, iar inspectorii ITM vor fi de alta parere, exista sanctiune contrav in acest sens? Ce ar putea sa ne faca?

Alte discuții în legătură

Detasare , delegare sau ... ? klevente klevente Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie :Firma X (unde sunt angajat) a incheiat un cuntract cu firma Y si pe baza ecestei contract eu ca angajat al firmei ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca de 8 ore ......bună ziua, o persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, ... nico_bubu nico_bubu Bună ziua, O persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, la doua societăți diferite? Sau măcar unul de 8 ore și unul de 6 ore? (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez drepturile salariale pe februarie,si c.o pe anul 2018? kladeland kladeland Buna ziua. Lucrez la firma SC DRAGON LIMITED SRL.(Shop&go),din data de 11 mai 2016. In data de 8 martie 2019 mi-am depus demisia cu lichidare la zi,deoarece nu ... (vezi toată discuția)