avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema foarte importanta! Rog sfaturi - am 17 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema foarte importanta! Rog sfaturi - am 17 ani si vreau sa plec de acasa

Salutare! Voi avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o problema putin diferita de domeniul in care voi posta asta.

Am 17 ani, si anul viitor in aprilie fac 18. Am un prieten care face 18 in martie. Suntem 2 tineri, care vrem sa plecam deacasa!

De intretinut singuri, ne intretinem, fara loc de munca sau chinuiala prin gasirea locului in societatea asta cu niste hartii si diplome. Ne duce capul si face sume destul de frumoase cat sa traim bine in Romania. Pe cale legala!

Vreau sa plec deacasa din FOARTE multe motive, personale dealtfel. As vrea sa stiu anumite chestii. Intrebarile sunt urmatoare :

- Daca plec deacasa, si nu stie nimeni unde sunt, din cei apropiati mie, si ma gaseste politia, ma poate lua acasa cu forta? Pot patii ceva din cauza politiei? Daca plec si am facut 18 ani cat inca sunt de negasit, s-a dus toata chestia asta cu minoritatea?
- Daca plec deacasa, voi renunta la scoala. Motive personale. Ma gandesc la asta de 2 ani, totul e pus la punct, atat financiar cat si emotional. Si eu si prietenul meu. Ne duce capul destul de mult in foarte multe domenii, si ne putem intretine singuri. Daca facem 18 ani, ne putem baga din nou la liceu? Noi inca nu am terminat clasa a 12-a. Ce sfaturi ne puteti da cu liceul si diplomele? Mie mi-e de scoala mai mult, nu de ai mei.
- Vom sta la chirie, totul e aranjat, ne poate gasii cumva? Avand in vedere ca plecam in alt judet, departe de tot.
- Cam care ar fi modalitatiile de localizare si urmarire a noastra? Cum ar putea da de noi, si cam ce vom patii daca ne gasesc?

Cam atat deocamdata, cam astea sunt singurele dileme care le avem. Chiar avem nevoie de sfaturi si minti diferite care sa ne priveasca dintr-un punct exterior pentru o parere impartiala!
Cel mai recent răspuns: Cat Black , utilizator 09:39, 2 Octombrie 2015
Toate sfaturile date pana acum sunt f.bune. Terminati liceul si la implinirea celor 18 ani, poate ganditi altfel.
Buna,
Daca zici ca esti pregatita pentru aceasta miscare si ai asteptat 2 ani eu zic ca mai poti astepta 6 luni pana la majorat si atunci se elimina multe din dilemele tale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia copilului dupa majorat de a se muta de la tata Helenmire Helenmire Buna ziua, Am un copil care prin hotărâre judecătorească i-a fost încredințat tatălui, dar copilul (fetita mea) ar vrea sa vina sa locuiască cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)