Buna ziua. As avea va rog nevoie de un raspuns in aceasta situatie: avem un debitor, care in februarie datora societatii 98.000 de lei (suma din contract, cu facturi, chitante, etc, toate documentele, inclusiv extras de cont confirmat prin stampila si semnatura). Potrivit contractului penalitatile sunt de 1% pe zi intarziere.
I-am trimis somatie cu notificare prin executor, pentru procedura ordonantei de plata. A primit-o, a trecut termenul de 15 zile, si nu a achitat nimic. Ulterior, a achitat suma de 20.000 de lei, in doua transe, pentru ca mai apoi, din luna aprilie si pana in prezent sa nu mai achite nimic. L-am lasat, crezand ca ne va achita de bunavoie, insa acum ne vedem obligati sa inaintam o ordonanta de plata impotriva sa (nu este insolvent). Intrebarea este, avand in vedere ca s-a trimis o notificare in baza art 1015, pentru o anumita suma de bani - 98.000 de lei, iar acum, suma s-a micsorat - 78.000 lei, pentru ca a achitat cei 20.000, va trebui repetata procedura de notificare pentru noua suma?
De asemenea, daca in somatia de atunci nu am calculat penalitatile, ci doar am specificat ca la debitul de 98.000 lei se vor calcula si penalitatile contractuale,prin ordonanta de plata le vom putea solicita? Este necesar sa le calulam noi la momentul introducerii ordonantei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
nyusziful , utilizator
10:09, 3 Februarie 2016