avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta restanta societate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta restanta societate

Buna ziua, as avea va rog nevoie de o indrumare in aceasta privinta:
Firma la care lucrez, are un debitor, care datoreaza societatii o suma de bani destul de mare (tot o persoana juridica). Intre noi exista un contract de prestari servicii, si exista facturi emise de mine catre ei. O parte din aceste facturi au fost achitate, altele insa nu, fie deloc, fie au fost achitate partial. In contract avem prevazute si penalitati in cazul neachitarii dupa scadenta.
I-am trimis somatie cu notificare prin executor, pentru procedura ordonantei de plata. A primit-o, a trecut termenul de 15 zile, si nu a achitat nimic. Noi am mai asteptat, si el a mai facut niste plati partiale, pentru ca mai apoi, sa nu mai achite nimic. Acum ne vedem obligati sa inaintam o ordonanta de plata impotriva sa (nu este insolvent). Intrebarea este, oare se va aplica procedura ordonantei de plata, avand in vedere ca platile partiale pe care le-a tot efectuat debitorul au fost facute de terte persoane (persoane fizice, pentru debitorul care este o persoana juridica)? Pe extrasul de cont apare XY(persoana fizica) plata pentru mine - firma, contravaloarea facturii numarul xxx. Asadar imi apare factura cu numarul insa plata e facuta de altcineva decat debitorul, insa pentru el.
Apoi, de asemenea, sunt plati unde spre exemplu ne-a scris gresit numele, adica XY (persoana fizica) plata pentru mine (cu numele gresit), si nu mai evidentiaza nici numarul facturii...insa noi stiam ca este vorba de debitor pentru ca el ne anunta cand facea cate o plata...
Ne e teama sa nu fim trimisi pe procedura de drept comun, insa totusi, debitorul a confirmat extrasul de cont....Ma gandeam eventual, ca si probatiune, trebuie neaparat sa depunem extrasele de cont prin care au fost facute platile catre noi? Nu ar fi suficient sa depun extrasul de cont conformat de debitor, si sa nu mai depunem extrasele de cont prin care am face dovada ca s-au achitat partial facturile, care au unele din ele date gresite, si sa mai depunem de asemenea fisa clientului din contabilitate?
Si de asemenea, putem avea ca si capete de cerere simplu: obligarea la plata sumei de xxxx cu titlu de debit conform facturilor restante neachitate cutare, cutare si cutare, si confirmate prin extrasul de cont semnat si stampilat de debitor, si obligarea la plata penalitatilor din contract - fara a le mai calcula?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 16:44, 4 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc foarte mult pentru raspuns. Instanta ar putea sa imi solicite totusi si dovada platilor sau nu e necesar? Multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata - plata partiala a creantei nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea va rog nevoie de un raspuns in aceasta situatie: avem un debitor, care in februarie datora societatii 98.000 de lei (suma din contract, cu ... (vezi toată discuția)
Factura nesemnata cu confirmare de primire xm xm Intrebare: potrivit normelor contabile o factura fiscala care nu poarta stampila si semnatura debitorului, dar care a fost expediata si exista semnata ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare ContSters94259 ContSters94259 Daca cineva refuza sa confirme prin stampila si semnatura un extras de cont,ce masuri se pot lua?? (vezi toată discuția)