avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea din somaj

Articolul 74 din legea 76 din 16 ianuarie 2002 modificat prin ordonanta de urgenta 126/2008 il exlude pe art. 75 sau se cumuleaza?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:23, 16 Iulie 2009
cele 2 articole mentionate sunt:

"Art. 74. � Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data acordarii."

"Art. 75. � Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii."



Mai gasim reglemenatt in norme:

Art. 45. - (1) Pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele îndreptăţite vor depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti, unde se află în evidenţă, următoarele documente:
......
(3) În cazul încadrării în muncă într-o localitate din alt judeţ, drepturile prevăzute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau, după caz, a municipiului Bucureşti unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă, urmând ca dosarul acestuia să fie transferat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază îşi stabileşte noul domiciliu, care va acorda şi celelalte drepturi prevăzute de lege şi va urmări respectarea obligaţiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
(4) Drepturile prevăzute la art. 72 din lege se cumulează cu cele prevăzute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevăzute la art. 75 din lege.
(5) Drepturile prevăzute la art. 74 din lege nu se cumulează cu cele prevăzute la art. 75 din lege.@
(6) Drepturile prevăzute la art. 74 sau 75 din lege se solicită în termen de maximum 12 luni de la data încadrării în muncă.

Deci, nu se cumuleaza !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea76/2002 remus250 remus250 am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare Ronaldvexa Ronaldvexa Buna ziua, Indeplinesc conditiile pentru a primi prima de incadrare si prima de instalare (Legea nr. 76/2002) si am cel putin 3 intrebari: 1. Care e ... (vezi toată discuția)
Somaj marilena21 marilena21 Buna ziua, am si eu o intrebare, am terminat facultatea anul trecut iar acum sunt in somaj, eu sunt din Tulcea, dar s-a ivit o oportunitate de munca in ... (vezi toată discuția)