avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu initial asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu initial asociatie

Buna ziua,
Inteleg ca pentru infiintarea unei asociatii patrimoniul initial ar fi in valoare de minim un salariu brut minim pe economie ... adica 1050 ron in momentul asta din cate stiu eu. Corect?
Intrebarea ar fi daca patrimoniul trebuie constituit cu participarea tuturor membrilor fondatori sau este in regula daca doar unul dintre ei va participa la constituirea lui ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrianerosca , utilizator 15:17, 1 Octombrie 2015
Art. 6 alin. (2) litera f) activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe
economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. în cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie.

Din câte știu, patrimoniul trebuie să fie format din aportul egal al membrilor, cu excepția situației în care în patrimoniu inițial sunt bunuri. În cazul asociației al cărui membru sunt, chiar dacă singurul aport a fost al meu, am convenit că patrimoniul să apară ca aport egal al membrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Patrimoniu asociatie Daniel Rusu Daniel Rusu Salut tuturor. Am o intrebare legata de patrimoniul necesar la infiintarea unei asociatii. Am inteles ca trebuie sa fie de cel putin salariul minim brut. Dar ... (vezi toată discuția)