avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membrii comisiei de negociere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membrii comisiei de negociere

Buna dimineata,
salariatii membrii de sindicat care fac parte din comisia de negociere a CCM si sunt scosi din activitate in zilele in care au loc negocierile, trebuie platiti in acele zile? Pot recupera acele zile? Dar presedintele de sindicat, are vreun statut diferit? Care este baza legala, va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 2 Octombrie 2015
Nici Codul Muncii si nici Legea nr.62/2011 nu reglementeaza o astfel de situatie.

Legea nr.62/2011
art. 35
(1) Membrii aleşi în organele executive de conducere ale sindicatului care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de angajaţi au dreptul la reducerea programului lunar de lucru cu un număr de zile destinate activităţii sindicale, negociate prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale pentru aceste zile.
(2) Zilele neutilizate pentru activitatea sindicală într-o lună nu pot fi reportate pentru luna următoare.
(3) Modalitatea de desfăşurare a activităţilor sindicale în timpul programului normal de lucru se stabileşte de către părţi prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lideri sindicat mancipri mancipri Intr-o unitate bugetara fara contract colectiv de munca, liderii de sindicat, pot beneficia de cele 4 zile libere consacrate activitatii sindicale stipulate in ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca deli_andra76 deli_andra76 Buna ziua! Imi spuneti, va rog, daca un angajator este obligat sa acorde zile 23 zile libere platite pentru liderul de sindicat pe anul 2012?Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Activitati sindicale MILESCU MILESCU Buna ziua, as dori sa stiu la cate zile de activitate sindicala are dreptul un membru din conducerea sindicatului, in conditiile in care acesta este angajat ... (vezi toată discuția)