nellyan a scris:
...la intretinere au aparut 6m3 calda si 9m3 rece, ceea ce consider ca este exagerat
Depinde de acea persoana care a locuit acolo. Nu sunt cifre exagerate. Asemenea consumuri avem frecvent in asociatia noastra. Sigur ca unii pot consuma doar 2-3 m.c/persoana dar avem si cazuri de 15-20 m.c./persoana pe luna.
Este posibil ca fostii propietari sa nu fi dat niciodata apometrele
E posibil ca fostii proprieatriu sa nu fi dat indexul exact atunci cand ati cumparat, sa-l fi dat cu ceva timp mai devreme si-au mai consumat pana au predatr apartamentul.
in momentul fostii propietari au vandut asociatia nu trebuia sa verifice apometrele ?
Nu. Asociatia nu are obligatia sa verifice apometrele cand cineva cere o adeverinta, cand vinde, cand cumpara, cand inchiriaza.... mai ales ca numai partile implicate in tranzactie stiu exact cand fac tranzactia. Adeverinta se poate emite astazi, vanzarea la notariat peste doua saptamani iar predarea apartamentului peste alte doua saptamani sau cateva luni, asa cum se inteleg partile.
Cred ca nu ati chemat acasa reprezentantii furnizorului de gaz sau de energie electrica sa verifice indexul contoarelor respective in ziua perfectarii actelor. Si acolo puteti avea de plata un consum si nu cred ca o sa cereti furnizorilor sa suporte cheltuielile.
Dumneavoastra, cumparatorul, trebuie sa cititi indexul tuturor aparatelor de masura, sa mergeti imediat la furnizori si la asociatie, unde verificati, incheiati contracte...
..trebuie neaparat sa fac adeziune si sa devin membru al aociatiei ca sa pot cere informatii despre calculul intretinerii ?
Adeziunea puteti sa o faceti oricand si nu va conditioneaza nimeni sa o faceti acum. Dar sunteti obligat, conform legii 230/2007, sa va prezentati la asociatie cand ati dobandit apartamentul si sa depuneti o copie a actelor de vanzare cumparare, sa va inscrieti toate persoanele care locuiesc in apartament cu datele personale pentru a fi trecute in cartea de imobil s.a.m.d.