avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum ireal al apei calde si reci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum ireal al apei calde si reci

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat de la dv.
In luna iulie 2015 , am achizitionat o garsoniera si implicit in acea luna nu am dat consumul apometrelor, iar consumul notat la intretinere a fost 0m3 - pt iulie.
In luna august am trimis datele inregistrate pe apometre, iar la intretinere au aparut 6m3 calda si 9m3 rece, ceea ce consider ca este exagerat, deoarece pe luna 092015 , am avut un consum de 0m3 calda si 3 m3 rece.(avand istoricul de luna trecuta am putut tine evidenta). Intradevar nu am date la dispozitie care a fost consumul pe luan iulie deoarece nu m-am gandit cand m-am mutat sa le notez.
Mentiune : in garsoniera locuieste doar 1 pers

1.Prin urmare de unde poate sa provina aceasta diferenta ?Este posibil ca fostii propietari sa nu fi dat niciodata apometrele,iar in momentul in care eu am trimis citirea sa se faca regularizare ?
In acest caz, in momentul fostii propietari au vandut asociatia nu trebuia sa verifice apometrele ? inainte sa le comunice ca nu datorii ?

Daca acesta este cazul, nu asociatia trebuie sa suporte aceasta eroare?

2. trebuie neaparat sa fac adeziune si sa devin membru al aociatiei ca sa pot cere informatii despre calculul intretinerii ?

atsept cu nerabdare un ajutor din partea dv.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gigeltavalitu , utilizator 21:30, 2 Octombrie 2015
nellyan a scris:
...la intretinere au aparut 6m3 calda si 9m3 rece, ceea ce consider ca este exagerat

Depinde de acea persoana care a locuit acolo. Nu sunt cifre exagerate. Asemenea consumuri avem frecvent in asociatia noastra. Sigur ca unii pot consuma doar 2-3 m.c/persoana dar avem si cazuri de 15-20 m.c./persoana pe luna.
Este posibil ca fostii propietari sa nu fi dat niciodata apometrele
E posibil ca fostii proprieatriu sa nu fi dat indexul exact atunci cand ati cumparat, sa-l fi dat cu ceva timp mai devreme si-au mai consumat pana au predatr apartamentul.
in momentul fostii propietari au vandut asociatia nu trebuia sa verifice apometrele ?
Nu. Asociatia nu are obligatia sa verifice apometrele cand cineva cere o adeverinta, cand vinde, cand cumpara, cand inchiriaza.... mai ales ca numai partile implicate in tranzactie stiu exact cand fac tranzactia. Adeverinta se poate emite astazi, vanzarea la notariat peste doua saptamani iar predarea apartamentului peste alte doua saptamani sau cateva luni, asa cum se inteleg partile.
Cred ca nu ati chemat acasa reprezentantii furnizorului de gaz sau de energie electrica sa verifice indexul contoarelor respective in ziua perfectarii actelor. Si acolo puteti avea de plata un consum si nu cred ca o sa cereti furnizorilor sa suporte cheltuielile.
Dumneavoastra, cumparatorul, trebuie sa cititi indexul tuturor aparatelor de masura, sa mergeti imediat la furnizori si la asociatie, unde verificati, incheiati contracte...
..trebuie neaparat sa fac adeziune si sa devin membru al aociatiei ca sa pot cere informatii despre calculul intretinerii ?

Adeziunea puteti sa o faceti oricand si nu va conditioneaza nimeni sa o faceti acum. Dar sunteti obligat, conform legii 230/2007, sa va prezentati la asociatie cand ati dobandit apartamentul si sa depuneti o copie a actelor de vanzare cumparare, sa va inscrieti toate persoanele care locuiesc in apartament cu datele personale pentru a fi trecute in cartea de imobil s.a.m.d.
Am inteles si va multumesc.

Asa este , nu este un consum exagerat in situatia unui apartament de 2,3 ..cam , in care s-a locuit, insa este vorba de o garsoniera in care s-a locuit partial(o persoana) si nu a fost un consum iesit din comun.

Nelamurirea mea este cum s-a ajuns la acest consum daca pe luna iulie consumul trecut de asocitaia a fost 0, iar cand am trimis eu indexul (pt august) consumul s-a marit substantial.

inseamna ca ori am fost "incarcat" ori nu au fost citite de mult timp apometrele ,iar estimatul lor a fost cu mult sub ce era defapt in realitate,iar cand am dat citirea s-a vazut diferenta (adica pe perioada vechilor propietari , ei au platit mai putin decat au consumat, corect? - in acest caz,eu sunt bun de plata nu ? sau exista o alta posibilitate de reglare, deoarece in mod normal nu este vina mea ca nu s-a dat niciodata indexul si se platea mai putin)
Este un consum efectiv (index- index) , iar Dvs ati putea recupera diferenta doar de la fostii proprietari, cu care trebuia sa faceti citirea in momentul eliberarii apart de catre dlor, iar in momentul in care v-ati mutat efectiv in apt trebuia citit impreuna cu admin si vazut care este responsabilitatea dvs. din total. Oricum va trebui sa platiti si sa luati leg cu fostii proprietari pt recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)