avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... va rog sa ma ajutati -> SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

va rog sa ma ajutati -> SRL

Buna ziua. Sunt un student in anul 4 si in luna iulie 2008 mi-am inregistrat un SRL cu domeniu de activitate 6201- Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).
In afara de cheltuielile de constituire am mai cumparat facturier , chitantier etc ,stampila , actele de la FISC (registru de control si inca 2 registre) , un domeniu .ro si o camera foto + accesorii (valoare totala 570ron).
Nu am avut nici un client pana acum , deci nu am emis nici o factura , si in afara de cheltuielile de mai sus nu am avut nici o cheltuiala. La fiecare 3 luni am depus declaratia cum ca nu am avut activitate si am impozit 0.
De 1 saptamana m-am hotarat sa scap de firma , deoarece pana acum nu am lucrat nimic doar am bagat bani in ea.
Am 2 intrebari:
1. Un prieten mi-a spus ca este interesat de firma mea , asa ca am zis ca i-o ?donez? iar el sa plateasca taxele pentru schimbarea sediului social si a asociatului. Am fost la camera de comert si am intrebat cam cat ar costa: mi-au spus ca suma este undeva pe la 800 ron + ~350 daca nu este student (la infiintare am beneficiat de o reducere).
Chiar atat costa sa cedez firma persoanei respective?

2. Am zis ca o inchid( lichidez , dizolv). Nu cunosc in ce consta aceasta inchidere , dar mi-au spus ca costa undeva la 700 ron + ca trebuie sa platesc impozitul forfetar ~400 ron.

Va rog frumos sa ma ajutati cu o sugestie. Pana acum doar am platit pentru aceasta firma iar acum mai trebuie sa platesc si sa scap de ea! Orice sugestie este binevenita!

Va multumesc ,
Dimboiu Eugen-Ionut
Cel mai recent răspuns: dimboiu , utilizator 23:58, 17 Iulie 2009
Putet alege varianta cesionarii partilor sociale pe care le detineti in firma (in cazul in care detineti calitatea de asociat unic, aceasta echivaleaza cu cesionarea firmei -cu conditia ca prietenul Dvs. sa nu detina la randul lui calitatea de asociat unic in alta societate).

ATENTIE: procedura este completa doar in momentul inregistrarii modificarilor la ORC (adica nu e suficient sa va prezentati in fata unui notar si sa semnati contractul de cesiune -acesta trebuie inregistrat si la ORC)
La pct.1 nu stiu cine v-a spus de suma aia de cca 1100 lei in total.
Este mult , este o minciuna.
Actele sunt simple:
-Decizie asociat unic ca cesionati firma lui X , la valoarea nominala a partilor sociale. Daca treceti o valoare mai mare veti fi impozitat.Asta se taxeaza pentru publicare la MO- 100 lei pentru 1000/cuvinte litera de min 12
-Contract de cesiune parti sociale
-Act constitutiv actualizat cu noul asociat unic si administrator;Daca il aveti in calculator il faceti rapid chiar dvs. si il semneaza noul asociat. Poate fi atestat de avocat sau autentificat la notar, dar costurile difera dar sunt la vreo 70-80 lei si cad in sarcina noului asociat
-Specimen de semnatura pentru noul asociat si administrator se obtine la Notar-costul in sarcina noului asociat=cca 70 lei;
-declaratie pe proprie raspundere a noului asociat ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a fi asociat unic si administrator- Atestata la avocat cca-50-60 lei
-copie act identaitate nou asociat
Deci mai mult de 500 lei nu cred ca ar costa aceasta cesiune daca o faceti singur .
Daca nu aveti timp, inscrierea mentiunilor insemna vreo trei zile pe la registru( depunere cerere, sedinta, ridicare mentiune), atunci puteti negocia cu cineva reprezentarea dvs. la ORC pentru aceste mentiuni dar nu ajungeti la 1100 lei
Bafta!
va multumesc pentru raspunsuri. firma cred ca o sa o inchid ... asta e , am fost un student cu vise mari zdrobite de realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat unic si administrator la srl tudor84 tudor84 buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Iesire asociati, schimbare sediu social MihaiGDM MihaiGDM Buna seara, Am cautat prin subiectele deschise in aceasta sectiune si am gasit cateva fragmente de raspunsuri dar nu sunt sigur ca ele sunt valabile in ... (vezi toată discuția)