avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociat unic si administrator la srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociat unic si administrator la srl

buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea copilului cu statutul actual.va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut ,care sunt pasi de urmat?
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:57, 26 August 2013
nu puteti preda functia de asociat unic si administrator este posibil sa instrainati prin cesiune toate partile sociale detinute in societatea comerciala uneia sau mai multor persoa ne ce vor deveni asociati, veti fi si revocat din functia de administrator
cesiune parti sociale la notar.
apoi inregistrarea mentiunilor la registrul cometului .

decizia asociatului unic de a cesiona toate partile sociale detinute catre ....x...
contractul de cesiune autentificat la notar
inregistrarea mentinulor la registrul comertului - cereri, declaratii , decizia asocieului unic si contractul de cesiune , toate in dosar plus taxele solicitate pentru inregistrarea mentiunilor.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
ContSters159316, utilizator
Puteti face o cesiune de parti sociale si ulterior sa fiti revocat din functia de administrator de catre noii asociati.
Contrcatul de cesiune de parti sociale poate fi sub semnatura privata, nu e necesara forma autentica.
stiti cumva cat ar dura si cat sunt taxele?
Goran Elena a scris:
cesiune parti sociale la notar.

Nu e cam mult la notar?
O simpla hartie facuta in AGA e suficienta, dar cel mai bine si mai sigur e sa o faceti la biroul juridic de la Reg Comertului. Oricum ajungeti acolo. Dureaza 5-7 zile, costa aprox 500 lei.

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)