avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit cladiri 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit cladiri 2016

Ce inseamna cladire rezidentiala? Apartamentele de bloc sunt considerate cladiri rezidentiale? Am un apartament si este sediul social pentru o microintreprindere. Facturile de utilitati sunt pe persoana fizica. In 2016 voi plati impozit majorat pentru apartament ?
Ce se intampla daca societatea nu are activitate,(este suspendata la ONRC pe perioada de trei ani.)?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
gabicocis, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabicocis , utilizator 11:15, 25 Octombrie 2015
art 453 Cod fiscal defineste notiunea de cladire rezidentiala si nerezidentiala, respective activitate economica:f) clădire rezidenţială- construcţie alcătuită din una sau mai multe camere folosite pentru locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii;e) clădire nerezidenţială- orice clădire care nu este rezidenţială;a) activitate economică- orice activitate care constă în furnizarea de bunuri, servicii şi lucrări pe o piaţă;

Daca activitatea e suspendata atunci nu desfasurati activitate economica la sediul social, care presupun ca este intr-un bloc de locuinte, respectiv acolo unde dvs, probabil si locuiti, ca urmare veti plati impozit ca orice persoana fizica si sigur nu veti putea deduce cheltuielile cu utilitatile.
O zi buna.
Va multumesc mult! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod fiscal/impozite si taxe locale mtr090035 mtr090035 Buna ziua, sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica ... (vezi toată discuția)
Impozitare diferentiata sau nu? zanionel zanionel in apartamentul parintilor am deschis un pfa obiect de activitate ,, alte forme de invatamant resp.meditatii,tot in acest imobil au si parintii mei sediul ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)