Am o microintreprindere pe care intentionez sa o inghet pentru ca mi se pare aiurea sa platesc impozit forfetar aiurea pentru o activitate comerciala irelevanta ca si venituri. Am insa o masina achizitionata pe firma, masina pe care vreau sa mi-o vand mie ca persoana fizica, administratorul firmei si asociat in aceasta firma.
Avand in vedere faptul ca in ultima perioada am tot imprumutat firma cu bani pentru plata diverselor datorii si ca doresc sa nu mai generez venit pe firma ca sa nu platesc aiurea impozit forfetar, vrea sa imi vand masina de pe firma pe persoana fizica cu 0 lei sau ceva simbolic.
E ok daca specific in contractul de vanzare - cumparare ca pretul este 0 RON deoarece eu ma angajez sa nu imi recuperez creantele pe care firma mi le datoreaza? Daca da, ce se intampla de fapt in contabilitatea firmei unde cumva ar trebui stinse aceste creante pe baza unui document anume (care ar fi acest document)?
Exista alta modalitate de stingere a acestor creante prin cesiunea autoturismului din proprietatea firmei in proprietatea mea ca si persoana fizica in calitate de administrator/asociat (mai am un asociat in firma ce nu are pretentii asupra autoturismului)? Daca da, cum se realizeaza acest lucru la nivel de acte (tot contract?) si cum la nivel contabil?
Am aceeasi situatie, dar sunt platitor de tva, pentru ca microintreprinderea trebuie sa aiba cel putin un angajat am introdus somaj tehnic 01 oct -31 dec 2009 pentru ca doar in 2009 somajul tehnic este scutit de plata contributiilor si a impozitului pe salariului de 75%.
Contributiile scutite sunt mai mari decat impozitul forfetat de 1075 pentru trimestrul IV , in cazul meu (transa de venit 52.001—215.000 impozit Min 4.300).
Eu va recomand suspendarea activitatii, va costa cca. 380 lei cand o suspendati si tot cam atat cand o redeschideti. Cred ca pentru o suspendare pe un anumit termen redeschiderea se face automat la expirarea termenului de suspendare. Vreau parereri daca este corect ca pentru o suspendare pe un anumit termen redeschiderea se face automat la expirarea termenului de suspendare.
Eu o sa suspend activitatea de la 01 ianuarie 2010, daca se mentine forfetarul, pentru ca am ca principal si unic obiect de activitate finisajele in constructii.
Stie cineva cat va fi impozitul pentru microintreprinderi pentru 2010?
Eu cred ca daca vor mentine forfetarul se vor inchide foarte multe microintreprinderi si se vor deschide altele noi pentru a fi scutite de impozitul forfetar. Masina si creditul la banca m-au incurcat sa inchid microintreprinderea si sa deschid alta noua. Este clar ca in 2010 nu pot plati forfetarul, creditul la banca, contributiile la salarii.
Suspendare activitate
CVASI
In cazul in care o microintreprindere (neplatitoare de tva si cu 1 salariat) isi suspenda activitatea cu 15 mai la registrul comertului si apoi cere la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100
anny24
Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)