avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DECLARATIA 100
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DECLARATIA 100

Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul microintreprinderilor) dar nu am mai avut resurse financiare sa desfasor activitatea propusa (deci nu am emis nici o factura si nici nu am angajat pe nimeni) deci totul e pe 0. Pe 31 ianuarie 2007 am depus la financiar D010(mentionez ca este prima si singura declaratie depusa) si am trecut de la microintreprindere la platitor al impozitului pe profit (trimestrial). Doamna de la financiar mi-a spus sa vin sa depun D100...am facut rost de program dar acum nu stiu exact cum sa o competez. Trebuie sa o completez pe decembrie 2006 cand firma era microinreprindere sau o depun pe ianuarie 2007 doar cu impozitul pe profit ? Situatia este pe 0 pentru ca nu am desfasurat activitate si nici nu vreau sa suspend activitatea firmei deoarece peste 3-4 luni vom fi sponsorizati si voi trece iarasi pe micro + 1 salariat! Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa completez D100 si pe ce luna... va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 02:13, 9 Februarie 2007
Nu prea am inteles cum l-ai bagat microintreprindere dar incerc sa-ti raspund.
1. Banuiesc ca firma ai infiintat-o ca microintreprindere in 15.11.06. Trebuia ca in 60 de zile sau pana in 31 dec sa angajezi pe cineva. Am inteles ca neangajand si neavand activitate te-ai dus la AF si ai depus declaratia 010 cu mentiunea ca ai devenit platitoare de impozit pe profit. In acest caz, dupa 3-4 luni, dupa ce veti fi sponsorizati, nu mai puteti deveni microintreprindere, conform codului fiscal, deoarece ati fost odata si nu mai puteti reveni chiar daca indepliniti conditiile de micro.
2. Daca firma este infiintata ca microintreprindere si platitoare de salarii in 15.11.06, in mod sigur trebuia depusa declaratia 100 pe zero (adica cu valori 0 la toate contributiile si impozitele aferente salariilor) pana in 25 dec pentru nov si o alta in 25 ian pentru decembrie (aici avand selectat impozitul pe venitul microintreprinderilor cu valoarea 0). Sunt sanse sa se lase cu amenzi.
pana la urma trebuie sa depun D100 pe noiembrie si decembrie si in februarie pentru ianuarie... de la AF nu mi-a spus nimik de amenzi mi-a zis sa vin cu D100 si cu discheta ....si acum revin cu intrebarea "pe ce luna?" in evidentele AF firma a inceput "activitatea" pe 20.11.2006, deci depun doar pe decembrie? si daca depun doar pe decembrie ce fac scriu 0 la contributii si la impozitul pe venitul micro :-/
#-o daca te-ai infiintat in 26 nov...atunci treb sa depui o decl.100 pt nov. DOAR cu valori O la contrib.salarii iar pt. decembrie o alta decl.100 cu val. zero la contrib.salarii si O la impoz.micro (pt ca microintrepr.sunt platit de impoz.venit trim).....si apoi din ian , daca te-ai modificat in platit.de impoz.profit trimestrial si nu te declari si cu salariati, vei depune la trimestru (adica 25 apr, 25 iul, 25 oct si 25 ian 2008) decl. cu O la impoz.profit... asta daca nu in timpul anului vrei sa angajezi si atunci te duci si faci o alta decl.010 in care te inscri cu contrib.la salrii...si depui lunar D.100....multa Bafta !!!:O:O
va multumesc pentru raspunsuri ;) !!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2007
anny24, utilizator
ai grija ca nu-i de joaca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiilor lunare la o firma fara angajati distribution distribution Buna seara, In cazul unui SRL infintat in ianuarie 2010 care va avea primii angajati in luna martie, atunci incepand activitatea..este nevoie sa depun vreo ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau pe venit? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma infiintata infiintata la 22.01.2013, care nu a avut activitate, a depus decl. 100( pt. trim. I, iar acum i se spune de la Finante ca ... (vezi toată discuția)