avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el

Buna ziua,
Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in Norvegia. De ceva timp mama ameninta ca isi paraseste colpilul daca tatal nu vine in tara sa il ia cu el invocand motivul ca nu se intelege cu copilul si ca a stat destul cu el.
Ce e de facut in cazul asta? Daca fratele meu nu ajunge in tara zilele astea asa cum cere ea amenintand ca paraseste copilul cum se poate proceda legal? Atata timp cat mama primeste pensie lunar si are copilul in grija ei poate renunta asa pur si simplu la el sau il poate obliga pe tata sa ia copilul?

Va multumesc anticipat.
O sa facem maine plangere cand ajunge si tatal si o sa vedem de ce mai este nevoie. Cu protectia copilului nu stiu cum se procedeaza si ma tem sa nu dureze foarte mult. Trebuie rezolvat totul rapid acum pentru ca tatal daca nu se va intoarce in Norvegia pana luni isi va pierde locul de munca. Si oricum trebuie sa se gareasca pentru a inscrie copilul la scoala acolo. Speram ca nu va fi nevoie acum de acordul mamei sa o ia din moment ce ea a parasit copilul.
Buna ziua.
nu este aa simplu, avand in vedere faptul ca, custodia minorei se exercita in comun de catre ambii parintii.
o solutie ar fi decaderea mamei in drepturile parintesti pt abandon. totodata tatal minorei sa ceara in instanta custodia exclusiva a minorei .
Ba da, e nevoie.
Poate dați de ea sa va dea acordul.
Casa în care locuiau a cui e, unde a plecat, nu are loc de munca ? O fi bolnava. Părinți are?
Este obligatoriu ca la iesirea din tara sa aiba acordul mamei. La protectia copilului e bine sa mergeti pentru ca va fi mai simplu si ve-ti declara abandonul de catre mama asumandu-va responsabilitatea cresterii si educarii copilului asupra caruia aveti aceleasi drepturi ca mama prin hot.jud. Iar cei de acolo pot sa va dea o adresa din care sa reiasa ca va ocupati de minor si ca ve-ti tine legatura cu mama acesteia. Si ordonanta presidentiala se da cei drept ,, de urgenta,, dar ..........stiti cum e justitia la noi.
Pana la urma, niciun parinte nu doreste copilul ala?
Nu e de stat doar o saptamana. Contactati un avocati, autoritatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copilul CristiCD CristiCD Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt tatal unui copil, dar eu si mama copilului nu suntem casatoriti. Copilul imi poarta numele, iar custodia ... (vezi toată discuția)
Copil cu nume de familie al tatălui Daniela1988isabella Daniela1988isabella Buna ziua va rog sa ma ajutați,as dori sa știu cum se procedează și ce trebuie făcut când doua persoane necăsătorite nu se mai înțeleg și mama vrea ... (vezi toată discuția)
Tatal nu recunoaste copilul geoanna geoanna Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material ... (vezi toată discuția)