avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu recunoaste copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu recunoaste copilul

Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material lunar fetitei,dar nu vrea sa isi asume ...nu stiu de ce...nu am un raspuns....Ideea e ca fetita va merge la gradinita iar mama ei isi doreste ca in locul liniutei sa fie numele tatalui.De cate ori deschide subiectul acesta cu el....incepe cu mici amenintari si vorbe care nu isi au rostul.Copilul e super ingrijit si iubit de catre mama!! Ea ar dori sa puna problema mai serios - in cazul ca tatal refuza incontinuare- sa deschida un proces.Exista sanse sa ii ia copilul?(astea sunt amenintarile lui....daca nu ii convine situatia el va avea grija ca fetita sa vina in custodia lui si domiciliul lui)....mama nu lucreaza momentan si locuieste cu chirie....Tatal are mai multe bunuri pe numele lui si e un fel de....persoana publica.O ameninta ca are prieteni sus pusi ce ii vor facilita castigarea procesului pentru ca ea nu are venituri.Ea a primit 1000 lei lunar se la el iar pana acum 1 an a avut ai banii de la concediul se crestere a fetitei plus ca este ajutata de frati,surori,parinti.... Va multumesc!
Din ce ziceti are grija de copil.. chiar nu inteleg de ce o incurca liniuta aia..
~ Conținut șters la cerere ~
Sufera enorm la gândul că liniuţa din certificatul de naştere o va face nefericita pe fiica sa, însă şi-a asumat cu brio toate obligaţiile şi drepturile de unic părinte.Tatal nu mai are copii,nu e casatorit dar momentan e intr.o relatie plus alte aventuri.Daca ar fi vorba se mostenire as da exemplu celebrul caz A.Paunescu- fiica lui nelegitima a primit mostenirea cuvenita dupa moartea scriitorului .....iar daca ar fi vorba de bani in primul rand i.ar propune sa ii dea lunar mai multi,dar nu e cazul....deci.....sa aiba un loc de munca stabil ca sa nu aiba "probleme" in instanta.
Copilul are 3 ani si nu cred ca e nefericit.. cand va fi sa se intample nefericirea, il poate actiona in judecata atunci.
De ce ar deveni dusmani, de ce ar trebui sa umble apoi dupa el sa obtina acordul lui ca tata.. de ce sa primeasca poate, o pensie mica ?
iucinu a fost un copil iubit de tatal sau, chiar daca nu a fost recunoscut.. si cand a fost cazul, a obtinut copilul ce a vrut. Sa nu isi mai faca griji si probleme singura..
Are fiica-mea o prietena, sunt 3 fete la parinti, toate 3 , nerecunoscute de tata si sunt bine merci si cu mama si cu tata, numai ca parintii nu locuiesc impreuna, desi sunt o familie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama copilului îl poate chema în instanta pe tatăl minorei pt stabilirea paternității. Dar trebuie avut în vedere faptul ca din moment ce dansul nu dorește sa o recunoască pe fata, dacă va fi chemat în instanta s-ar putea sa-i facă probleme navei copilului în viitor. În sensul ca odată stabilita paternitatea mama va avea tot timpul nevoie de acordul tatălui pt orice acțiune referitoare la minora.. iar acesta s-ar putea sa-i facă probleme sau sa o scaneze tot timpul .. gen : îți dau procura, nu-ți dau procura.. e complicat. Cred ca i-ar fi mai bine în situația actuala , mamei minorei .

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui inca are liniuta :( claudzik86 claudzik86 Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de ... (vezi toată discuția)
Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)