avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu sunt de acord cu testul de paternitate dorit de un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu sunt de acord cu testul de paternitate dorit de un fost iubit al mamei mele. Pot fi obligată să-l fac?

Mama mea s a despartit de un fost iubit de foarte multi ani. Momentan am 24 de ani. Sotia acestuia crede ca sunt copilul lui ("ca asa i ar fi spus el") iar aceasta ar putea sa ma dea in judecata si sa ma oblige sa fac testul de paternitate daca eu nu sunt de acord? Precizez ca port numele tatalui meu adevarat si in acte sunt declarata fiica lui. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 23 Octombrie 2017
Pot sa va actioneze in judecata pt tot felul de lucruri, insa nu au ce castiga, iar de obligat, nu va pot obliga sa faceti nimic. Instanta va poate obliga.
Deocamdata sunt numai vorbe, daca va actioneaza in judecata, vedeti pt ce, Acolo scrie ce vor, in cererea de chemare in judecata si functie de ce vor, va aparati corespunzator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia presupusului tata nu are cum sa va cheme in judecata pentru a va obliga sa faceti testul de paternitate. Iar presupusul tata poate face asta doar daca doreste sa va recunoasca, sa ii purtati numele si sa isi asume responsabilitatea. Sotia poate nu va mai fi la fel de incantata daca afla ca veti putea mosteni averea sotului ei in cazul in care din test reiese ca sunteti copilul lui :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@adela, nu are cum sa recunoasca copilul ca are un tata si nu poate avea doi, iar daca e un copil rezultat din casatorie ar trebui in prealabil, tagaduita paternitatea acelui tata din acte, in instanta si nu are nimeni din cei doi capacitate procesuala pt asta.
Daca e un copil recunoscut, trebuie contestata recunoasterea in instanta de oricine interesat si abia apoi, daca se dovedeste ca nu e copilul tatalui din acte, fostul iubit o poate recunoaste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie ... agneta959 agneta959 Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie casatorita. Binenteles ca nu are niciun drept asupra ei. De trei ani mama cu copi;ul face naveta ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)