avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie ...

Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie casatorita. Binenteles ca nu are niciun drept asupra ei. De trei ani mama cu copi;ul face naveta intre familia ei si fiul meu, Ei nu vor sa accepte sa faca testul ADN. M-ar interesa daca pot fi obligati, fiind si viata copilei deranjata astfel, sau fiul meu a cazut de fraier si asta e. Ei sunt siguri ca e copilul lui fiul meu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 22 Iunie 2023
Fiul dumneavoastra poate sa solicite un test de paternitate dar informatiile pe care le furnizati sunt neclare asa ca va recomand sa consultati un avocat si sa puneti intrebarea cat mai clar. deoarece sunt multe necunoscute fata de cele prezentate de dumneavoastra. Copilul este recunoscut de tatal? Este in certificatul de nastere al copilului trecut numele tatatului? Ce inseamna face naveta?? Fiul dumneavoastra vrea sa recunoasca copilul ca fiind al lui si sa isi asume obligatiile prevazute de lege?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul este recunoscut de tatal? Este in certificatul de nastere al copilului trecut numele tatatului?

copilul are ca tata pe sotul mamei., nu e un copil recunoscut sau nerecunoscut.

M-ar interesa daca pot fi obligati,

da pot fi obligati, fiul dvs ca tagaduiasca paternitatea copilului in instanta.
Ca sa se ajunga la un test , trebuie sa faca dovada ca a avut o relatie cu mama in perioada preconceptiei copilului.
Cu ocazia tagaduirii paternitatii, fiul va face si dovada ca el e tatal.

Art. 432. - Puneri în aplicare (1), Jurisprudenţă, Reviste (2), Doctrină (4), Comentarii expert (2)
(1) Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternităţii sale faţă de copil.

cerere de chemare în judecată se indrepta împotriva soțului mamei și a copilului său.

desigur, veti cita si mama, chiar daca nu are calitatea de parat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Problema e ca este recunoscut de tatal ii poarta numele in certificatul de nastere. Naveta este ca tot timpul are probleme fianciare si fiul meu o primeste de fiecare data si pe urma ea pleaca inapoi. la sotul ei. El este tatal biologic si vrea sa recunoasca copilul.. Adevarul e ca am vrea sa obtinem custodia copilului, dar asta nu merge decit daca cere tatal legitim, din cite stiu. Mama nu se ocupa deloc de fetita.
Sunt multe elemente de discutat și de avut în vedere raportat la scopul demersurilor. În primul rand trebuie realizat testul de paternitate... Sunt etape care trebuie parcurse etapizat și care depind unele de altele și mai este de luat în seama vârstă copilului.. Trebuie luate în considerare mult mai multe elemente pentru a iniția demersurile juridice. O analiza cu un avocat este mai mult decât necesara. Succes!
El este tatal biologic si vrea sa recunoasca copilul.. Adevarul e ca am vrea sa obtinem custodia copilului, dar asta nu merge decit daca cere tatal legitim, din cite stiu

Intai trebuie sa actioneze in instanta pt tagaduirea paternitatii si dupa ce va deveni tata, poate cere " custodia".
Pana una, alta, nu inteleg cum 2 barbati sotul si iubitul, accepta ca ea sa se plimbe de colo, colo.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)