avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC luat de tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC luat de tatal copilului

Daca salariata are medical dupa nastere pana in 08.10.2015 asta inseamna ca angajatorul face decizia de suspendare cu 09.10.2015??

Trebuie sa apara undeva ca tatal va intra 1 luna in CCC sau cum se procedeaza vis a vis de acest lucru??.........ei sunt salariati la aceeasi firma amandoi

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 3 Octombrie 2015
1. Daca ultima zi de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) al mamei este 08.10.2015 atunci mama poate solicita CCC incepand cu data de 09.10.2015.

2. Tatal copilului nu este obligat sa intre si el cel putin o luna in CCC dar daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

Sa inteleg ca mama revine la treaba cu o luna inainte de implinirea de catre copil a varste de 2 ani ???
1. Da, in aceasta situatie mama va beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

2. In luna a 24-a mama poate relua activitatea sau poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (o luna de zile).
Numai daca tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC - solicita sau nu intrarea in CCC cel putin o luna - durata CCC pentru mama se reduce cu o luna.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama se mai reduce cu o luna.
freeelis a scris:
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama se mai reduce cu o luna.

Raspunsul corect este:

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama NU se mai reduce cu o luna.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil ContSters344740 ContSters344740 Baietelui meu este nascut pe 7 iunie 2013 si as dori sa stiu in ce luna se incheie concediul de cresterea copilului? Curs de puericulura, pe care l-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb daca dupa revenirea din concediu crestere copil mi se poate acorda concediu de odihna pentru acea perioada de 1 an si 11 luni. Cand ar ... (vezi toată discuția)