avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

As dori sa va intreb daca dupa revenirea din concediu crestere copil mi se poate acorda concediu de odihna pentru acea perioada de 1 an si 11 luni. Cand ar trebui sa ma intorc la servici daca el e nascut pe 01.07.2014.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
utilizator86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 6 Februarie 2016
1. Pentru perioada CCC nu se acorda Concediu de odihna.

art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Asadar, CCC nu intra in categoria concediilor medicale si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.

2. Daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani , atunci:
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si solicita sau nu acest lucru, atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme. In speta, data revenirii va fi 02.06.2016.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea se va face la data de 02.07.2016.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inainte de nastere copilului are 12 luni acoperite. ar indeplini conditiile. Daca el refuza pot lua eu in continuare indemnizatia de crestere copil pana acesta face 2 ani?
utilizator86 a scris:

... ar indeplini conditiile. Daca el refuza pot lua eu in continuare indemnizatia de crestere copil pana acesta face 2 ani?

In acest caz, nu puteti beneficia dvs de indemnizatie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
freeelis a scris:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile. In speta, revenirea se va face la data de 02.07.2016.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC nu are cum sa refuze sa intre in CCC ..
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Se mai intampla ... multumesc pentru corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Sindu Sindu Buna seara dacă soțul meu nu și-a luat aceea luna de concediu pot eu beneficia de aceea luna de indemnizație .Trebuia să depună o cerere că refuza ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Alexandramarin Alexandramarin Buna ziua, Daca o salariata intra in concediu pentru crestere copil pana cand copilul implineste 1 an si apoi revine la munca, ce se va intampla cu ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)