avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii magazin

BUNA ZIUA. AM UN MAGAZIN MIXT IN MEDIUL RURAL SI AS DORI SA STIU DACA TREBUIE SA MERG LA PRIMARIA DIN COMUNA PENTRU A LUA VREO AUTORIZATIE.MENTIONEZ FAPTUL CA ACOLO FUNCTIONEZ CA PUNCT DE LUCRU.FIRMA ESTE PE S.R.L.SI AM TOATE ACTELE DATE DE ORC.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Razvan Florescu , utilizator 13:25, 17 Iulie 2009
Este nevoie sa solicitati eliberarea autorizatiei de functionare de la Primaria din localitatea in care aveti deschis punctul de lucru (sediul secundar).
Legea nr. 359/2004, reglementeaza autorizarea agentilor economici.
OG nr. 99/2000r1 cit si normele de aplicare (HGR nr. 333/2003), la art. 5, precizeaza in clar care sunt conditiile de legalitate in ceea ce priveste functionarea unei societati comerciale, existand si sanctiuni in acest sens.
Se si mentioneaza in clar, care sunt cazurile in care este nevoie de ACORDUL autoritatii locale: atunci cind se desfasoara activitati comerciale in ZONE PUBLICE.
Se poate ca autoritatea locala sa emita vreo hotarare de consiliu prin care sa oblige toti agentii economici, care desfasoara activitati comerciale pe raza sa teritoriala, sa obtina o asemenea autorizatie.
Din punctul meu de vedere, atita timp cit activitatea economica nu se desfasoara in zonele publice (expres descrise in OG nr. 99/2000 sau Legea 213/1998, nu exista obligativitatea de a fi autorizat decit cf Legii nr. 359/2004 cit si OG 42/2004 (in cazul comercializarii de produse de origine animala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de functionare primarie sector 4 Titania Titania Buna ziua, poate imi puteti raspunde si mie la intrebare: Un SRL cu obiect de activitate in servicii (agentie turism, casa schimb valutar, amanet, etc) are ... (vezi toată discuția)
Aviz de functionare primarie EraseMan EraseMan Buna ziua, Am infiintat o SRL de prestari servicii de publicitate. Am observat ca mai toate societatile din oras au un AVIZ DE FUNCTIONARE eliberat de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare liviu_co liviu_co Buna ziua, Certificatul constatator de autorizare a punctului de lucru eliberat de Oficiul Registrului Comerţului contine si activitati prevazute in OG nr. ... (vezi toată discuția)