avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

ce diurna trebuie sa primesc,,?:justcuz: eu fiind angajat la o firma privata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 4 Octombrie 2015
depinde de activitatea care o desfasurati in deplasari , in interes de serviciu in cadrul societatii unde sunteti angajat .
diurna difera de la o activitate la alta .
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Legislatia muncii nu prevede niciun cuantum al diunei care se acorda pentru sectorul privat , asa cum prevede pentru sectorul bugetar.

Singurul aspect legislativ este art. 21 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal care dipsune ca, suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate este deductibila fiscal in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

In sectorul bugetar,pentru extern, cuantumul diurnei este diferenţiat în funcţie de ţara în care se face deplasarea si nicidecum de activitatea desfasurata.
freeelis a scris:

In sectorul bugetar,pentru extern, cuantumul diurnei este diferenţiat în funcţie de ţara în care se face deplasarea si nicidecum de activitatea desfasurata.

a zis cineva ceva de sectorul bugetar?
aporpos , stiti care este diurna in sectorul privat , in domeniu transport rutier (nu mai specific tipul de marfuri transportate ...generale , periculoase , alimentare) , pentru o cursa ...de Portugalia sa zicem .
ati vazut ca difera de la o activitate la alta ...dar in sectorul privat , cum a spus si utilizatorul berchiu!
Nu m-am referit la mesajul dvs ... era un mesaj pentru cel care a initiat acest topic.

Cunosc destul de bine ce se acorda in sectorul privat si inclusiv practica unor angajatori de a incalca legislatia cu privire la acest aspect.
initiatorul a scris clar " eu fiind angajat la o firma privata" .deci explicatie fara folos.

Alte discuții în legătură

Diurna externa AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, va rog frumos sa imi raspundeti daca e posibil la urmatoarea intrebare: daca o unitate decide sa acorde 35Euro/zi diurna externa, iar in cazul in ... (vezi toată discuția)
Plata diurna sztrelicia sztrelicia Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea diurnei in cazul deplasarii mele in delegatie in diferite puncte ale tarii pentru mai multe zile sau saptamani. ... (vezi toată discuția)
Diurnă mediu privat! IulyNasta IulyNasta Buna seara, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva in legatura cu diurna in mediul privat, angajatorul este obligat să ofere diurnă unui angajat care ... (vezi toată discuția)