Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea diurnei in cazul deplasarii mele in delegatie in diferite puncte ale tarii pentru mai multe zile sau saptamani. Multumesc
1. Art.44 (2) C.mun.: Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
2. Cuantumul diurnei acordate in sectorul privat este stabilit in reg.intern al angajatorului sua in ccm aplicabil acestuia.
3. In principal, sunt aplicabile revederile HG nr.1860/2006 , si anume :
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Diurna externa
VIRGIL31
Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Diurna
interval
Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna
- chitanta de cazare - mi se pare normal
- ... (vezi toată discuția)