avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata diurna

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea diurnei in cazul deplasarii mele in delegatie in diferite puncte ale tarii pentru mai multe zile sau saptamani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 29 Ianuarie 2013
Intrebari:
1.Bugetar sau privat?
2.Diurna se calculeaza la o perioada mai de 12h (dovedita de bilete) in afara localitatii de resedinta.
1. Art.44 (2) C.mun.: Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

2. Cuantumul diurnei acordate in sectorul privat este stabilit in reg.intern al angajatorului sua in ccm aplicabil acestuia.

3. In principal, sunt aplicabile revederile HG nr.1860/2006 , si anume :
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)
Bbaza legala acordare diurna sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Trebuie sa fac act aditional la CIM cu privire la acordarea diurnei interne si externe pentru anumiti salariati si nu sunt sigura care este baza ... (vezi toată discuția)