avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Autorizare creme (cosmetice)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Autorizare creme (cosmetice)

Buna ziua,

Doresc sa pot comercializa o crema productie proprie. Ce autorizatii am nevoie si cum se pot obtine? A mai trecut cineva prin acest proces si ar fi dispus sa imi raspunda la cateva intrebari? Am citit legislatia si am observat ca se trimite la minister un formular dar mai departe de asta nu am inteles mare lucru.

Poate cineva sa ma ajute?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 5 Octombrie 2015
Daca ati studiat legislatia trebuie sa o respectati intocmai, pas cu pas, pana veti obtine autorizatie de comercializare.
Crema dvs. trebuie testata in laboratoarele MS si parcurse toate etapele omologarii pentru a se putea aviza comercializarea.
REGLEMENTĂRI din 27 iulie 2006 privind autorizarea de fabricaţie/import a producătorilor şi importatorilor de medicamente de uz uman, inclusiv cele pentru investigaţie clinică, şi de materii prime utilizate la fabricaţia medicamentelor de uz uman, inclusiv a celor pentru investigaţie clinică

art.4
.....
(4) Pentru obţinerea autorizaţiei de fabricaţie/import, solicitantul depune la Agenţia Naţională a Medicamentului o cerere pentru planificarea inspecţiei în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. I şi formularul completat în formatul prezentat în anexa nr. II, III sau IV, însoţite de următoarele documente:
a) documente administrative:
- acte constitutive ale societăţii comerciale (statut şi contract de societate);
- încheiere irevocabilă a judecătorului-delegat pentru autorizarea şi înmatricularea societăţii comerciale sau, după caz, hotărârea judecătorească definitivă;
- copie a certificatului de înregistrare la registrul comerţului cu anexele sale şi, dacă este cazul, certificatele de înscriere de menţiuni aferente;
- titlul de deţinere a spaţiului/spaţiilor societăţii comerciale;
- contract de colaborare cu un depozit de medicamente/materii prime autorizat pentru distribuţie angro, în cazul importatorilor care nu deţin spaţii de depozitare proprii;

b) documente tehnice:
- formularele nr. 1 şi 2 ale Dosarului standard, în formatul prezentat în anexa nr. V; importatorii completează numai pct. 2, 3, 4, 6, 7, 8 şi 9 din formularul 2 al Dosarului standard;
- angajamentul privind transmiterea situaţiei exacte a fiecărui import (conform anexei nr. XII), imediat după efectuarea acestuia, întocmit în formatul prezentat în anexa nr. XI - pe suport hârtie şi în format electronic (situaţie solicitată numai pentru importatori).

Art. 5
În termen de 10 zile de la data înregistrării cererii, Agenţia Naţională a Medicamentului îi răspunde solicitantului cu privire la documentele transmise în vederea efectuării inspecţiei:
a) dacă documentaţia prezentată este în acord cu prevederile art. 4 alin. (4), solicitantul este anunţat cu privire la acceptarea cererii sale de inspecţie şi cu privire la valoarea tarifului de inspecţie, aprobat prin ordin al ministrului sănătăţii publice, care trebuie achitat în termen de 10 zile de la data primirii înştiinţării, redactată conform modelului prezentat în anexa nr. VI; inspecţia are loc în termen de 10 zile de la confirmarea efectuării plăţii, la o dată care se stabileşte de comun acord cu solicitantul;

b) dacă documentaţia nu este completă, solicitantul este anunţat cu privire la informaţiile care trebuie transmise la Agenţia Naţională a Medicamentului, conform modelului prezentat în anexa nr. VII; în acest caz, aplicarea termenelor limită prevăzute de art. 751 şi 752 din titlul XVII - Medicamentul din Legea nr. 95/2006 se suspendă până la furnizarea documentaţiei complete.
este vorba de crema, nu medicament.
legislatia studiata de mine specifica informatii pentru productia de cantitati mari. daca eu vreau sa fac o crema intr-un spatiu steril, cam 10 pe saptamana cel mult, si sa o vand direct celor interesati, fara magazin sau distribuitor, nu se specifica ce pasi ar trebui urmati. sau cel putin nu am gasit eu.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Nu conteaza cantitatea de crema pe care doriti sa o produceti/ comercializati legal. Legea se aplica identic, indiferent de cantitatea de crema de protectie aflata in discutie.
nu m-am lamurit mai deloc. cunoaste-ti pe cineva autorizat care se ocupa cu obtinearea acestor autorizatii, contra cost? sau ce fel de firma ar trebui sa caut care sa imi ofere sprijin cu birocratia implicata?
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
888izabela888, utilizator

Alte discuții în legătură

Proceduri comert online MonaGeorgescu MonaGeorgescu Referitor la comertul online am urmatoarea situatie: O societate comerciala produce in Romania creme si integratori farmaceutici pe care le va vinde in clinici ... (vezi toată discuția)
Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)