avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligativitate intoarcere la munca din concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligativitate intoarcere la munca din concediu de crestere a copilului

Buna ziua,

Sora mea este momentan in concediu de crestere a copilului (2 ani) iar in decembrie anul acesta se termina acei 2 ani si ar trebuii sa se intoarca la munca.Intrebarea mea este : e obligatoriu sa se intoarca la locul de munca avut inainte sau nu?Mentionez ca nu mai doreste sa se intoarca la acel loc de munca si ar vrea sa stie daca e obligata sa se intoarca iar in caz contrar daca exista ceva sanctiuni daca nu se intoarce.(erau discutii de genu ca ar trebuii sa plateasca indemnizatia primita in cei 2 ani inapoi daca nu se intoarce la munca si ca firma te poate da in judecata)
Cel mai recent răspuns: florin_iny , utilizator 15:44, 4 Octombrie 2015
1. Nu are obligatia legala se reia activitatea nici la locul de munca actual si nici la alt loc de munca.

2. Poate sa isi gaseasca un alt loc de munca sau poate sa nu mai lucreze deloc.
multumesc pentru raspuns si promptitudine.O zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil loryka loryka Buna seara, Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la doi ani - concediu care se termina pe 20 sept. 2013 - atunci cand copilul va face doi ani si ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizație creștere copil Alina Veronica Marin Alina Veronica Marin Bună ziuă! Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie : Momentan sunt în concediu de crestere copil pana în data de 28.11.2017, copilul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? vasy28 vasy28 Buna ziua!Ma numesc Vasilica si am 28 ani.De curand am aflat ca sunt insarcinta.am fost angajata la o societate timp de 1 an de zile,dupa care mi-am dat ... (vezi toată discuția)