avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Scutire impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Scutire impozit pe venit

Buna ziua,
doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt pensionat pe caz de boala, handicap grad II, permanent si sotia la fel. Am un mic SRL comert cu amanunt si conform OG 4/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, la art. 46: Veniturile din activitati idependente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.
Eu sunt principalul asociat, iar sotia administrator. Societatea noastra are 2 angajati.
De la Directia finante nu mi se raspunde daca sunt scutit sau nu, chiar daca au trecut mai bine de 60 de zile de la solicitare.
Din punctul dumneavoastra de vedere sunt scutit sau nu de impozit pe venit si ce pasi ar trebui sa urmez.

Multumesc anticipat pentru raspunssul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:17, 7 Octombrie 2015
Nu se aplica la persoanele asociate in srl-uri ci doar cei cu pfa si intreprinderi individuale.
Cred ca dvs. confundati venitul microintreprinderii care este persoana juridica si n-are legatura cu handicapul asociatilor, cu venitul realizat de asociatul care e persoana fizica si care este scutit de impozit pentru ca e handicapat. Pana acum, scutirea se aplica doar la veniturile din salarii si pensii. Din 2016 se aplica si la veniturile din activitatile independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu certificat de handicap cristinagratziela cristinagratziela As dori sa stiu daca o persoana cu certificat de handicap grd.2 beneficiaza de scutire de impozit pe venit ,conform legii(OG 4/2015 ptr. completarea si ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat abc1966 abc1966 care sunt taxele si impozitele de care sunt scutite persoanele cu handicap accentuat. (vezi toată discuția)
Firma scutita de impozite. Daniela2890 Daniela2890 Buna ziua. As avea o intrebare. Daca devin asociat in cadrul firmei la care lucrez (farmacie in cazul de fata), avand in vedere ca sunt o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)