avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu certificat de handicap
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu certificat de handicap

As dori sa stiu daca o persoana cu certificat de handicap grd.2 beneficiaza de scutire de impozit pe venit ,conform legii(OG 4/2015 ptr. completarea si modificarea legii nr.571/2003).Aceeasi persoana, cu acelasi CNP, fiind angajata intr-o institutie de stat beneficiaza de scutire de impozit pe salariu, dar fiind inregistrata ca PFA , nu mai beneficiaza de aceleasi drepturi?Mentionez ca trecerea de la salariat la PFA nu a fost o optiune a ei, ci asa s-a hotarat de catre stat ptr. ea si alte persoane din aceeasi categorie socio -profesionala.Daca ar opta ptr. alta forma de organizare ca SRL sau IMM , ar avea scutirea de impozit la care are dreptul?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:05, 6 Noiembrie 2015
ART. 46^1 Venituri scutite

Veniturile din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.
Daca are hand grav-accentuat beneficiaza si ca pfa.
Ca micro, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit simiongheorghe simiongheorghe Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt pensionat pe caz de boala, handicap grad II, permanent si sotia la fel. Am un mic ... (vezi toată discuția)
Pfa persoana cu handicap nachidil nachidil Ce pași trebuie urmați de o persoana cu handicap grav pentru a beneficia de scutirea la impozitul pe venit pentru PFA-ul pe care îl are? Contabilitatea se ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)