avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie cu autoturism second hand
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie cu autoturism second hand

Buna ziua,

Doresc sa achizitione o masina second hand si nu stiu daca mai am voie sau nu sa circul pana o inmatriculez. Perioada de 30 de zile se aplica de la data inscrisa pe talon sau din momentul depunerii cererii de radiere al fostului proprietar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:30, 5 Octombrie 2015
Termenul de 30 de zile curge de la data incheierii documentului de achizitie bun mobil
Deci pot circula fara nicio problema 30 de zile cu numerele actuale, corect?

Multumesc!
In interiorul termenului de 30 de zile,puteti circula cu numerele de inmatriculare preluate de la vanzator
Puteti circula cu masina, daca aceasta este inmatriculata definitiv, toata perioada pana o transcrieti pe numele dumneavoastra.
Deci ca sa pot circula vanzatorul trebuie sa faca cererea de radiere dupa ce fac eu transferul fiscal pe mine si imi pregatesc actele pentru inmatriculare, nu?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara, cu autoturismul inscris pe vechiul proprietar cvs cvs Buna ziua, Se poate iesi din tara, in UE, cu autoturismul cumparat recent (second hand inscris in tara), fara sa fie trecuta pe numele meu in talon si fara ... (vezi toată discuția)