avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Iesire din tara, cu autoturismul inscris pe vechiul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Iesire din tara, cu autoturismul inscris pe vechiul proprietar

Buna ziua,

Se poate iesi din tara, in UE, cu autoturismul cumparat recent (second hand inscris in tara), fara sa fie trecuta pe numele meu in talon si fara sa schimb numerele de inmatriculare? Doar cu contract de vanzare-cumparare. Din cat am rasfoit pe internet, am inteles ca se poate circula cu masina termen de 30 de zile (in tara).

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:30, 7 August 2012
se pare ca nu prea sunt foarte clare reglementarile privind iesirea din tara cu o masina ale carei documente nu sunt pe numele celui care o conduce.

in primul rand la vama se verifica documentele masinii si ale conducatorului auto.

carte de identitate/pasaport, permis de conducere, asigurare carte verde, certificat de inmatriculare.

sunt cazuri in care vamesii nu pun intrebari cand observa ca numele conducatorului auto nu este acelasi cu cel din certificatul de inmatriculare.

ce faci in caz contrar? scoti contractul de vanzare-cumparare si reciti povestea cu "am cumparat masina dar nu am avut timp sa o inmatriculez"? incep verificarile a cui este masina, nu-i furata, etc, etc?

parerea mea este ca solutia ptr a evita tot felul de probleme pe care ti le pot face vamesii, sa te tina in vama pana te urci pe pereti, sa dai explicatii peste explicatii, este procura notariala.
in cazul de fata proprietarul poate sa nu fie interesat sa ofere o astfel de procura tinand cont ca masina nu ii mai apartine iar toate obligatiile privind circulatia masinii au trecut in sarcina noului proprietar.

nu trebuie sa schimbati numerele, doar daca sunteti din alt judet cu vechiul proprietar, trebuie doar sa transcrieti masina si sa o inregistrati pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot circula in ue cu un autoturism care nu e pe numele meu? nicolae1986 nicolae1986 recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata taxa timbru de mediu, pentru auto cumparat in 2010 Bayyahe Bayyahe Va salut,cu respect. Expun problema pe scurt: in vara 2010 am cumparat auto (inmatriculata prima data in RO, in 2005), prin contract vanzare-cumparare; ... (vezi toată discuția)