avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibil Furt de identitate ???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibil Furt de identitate ???

Buna ziua !

Ma numesc Marius, sunt somer, sunt din Iasi si am si eu o problema legata de un ''posibil'' furt de identitate .
Am sa va relatez mai jos, experienta pe care am avut-o, care ma face sa cred ca respectiva firma (persoana), ar putea face asa ceva.
Prin urmare, pe data de 26 septembrie 2015, am aplicat pe un site-ul de specialitate, de joburi la un anunt de operator PC. Firma respectiva mi-a vizionat CV-ul si ulterior mi-a trimis un email in care imi precizeaza ca sunt ca si angajat, dar inainte de a semna contractul de munca, trebuie sa le trimit prin email, o copie xerox dupa buletin (carte de identitate), dupa care ei ma vor contacta in cel mai scurt timp posibil.
Naiv fiind, le-am trimis pe email actul solicitat, dar din pacate firma nu ma mai sunat nici dupa o saptamana si ceva.
Ulterior am vazut pe site-ul unde era publicat anuntul lor, ca si-au retras anuntul inainte de termen (expirare) si apoi am vazut cu stupoare ca si-au publicat un alt anunt, cu acelasa tip de job, cel de operatorPC, dar surpriza, sub denumirea altei firme.Si aici am vazut cu stupoare, ca dupa nici macar 2 zile de aparitie al anuntului, ei si-au retras anuntul.

Sunt niste firme pe care le-am verificat pe internet, pe lista firmelor din Romania, si nu sunt inregistrate niciuna la Registrul Comertului, practic nu exista.
Intrebarea mea este:
Poate sa imi faca vreun rau cu copia xerox de buletin a mea, pe care le-am trimis-o pe email, o copie doar xerox a buletinului(cartii de identitate), fara semnatura, fara nimic altceva ?
Va multumesc anticipat pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
P.S. Mentionez ca din ziua respectiva sunt foarte panicat si stresat in legatura cu problema aceasta.
O zi frumoasa si toate cele bune va doresc!

[Editat nume firme conf. 2.14 din Regulament]
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:55, 9 Octombrie 2015
Buna ziua!
Preluarea copiei dupa cartea de identitate, daca ramane doar in acest stadiu, va reprezenta prelucrare ilegala de date cu caracter personal si nu furt de identitate. Se poate vorbi despre furt de identitate in momentul in care datele dumneavoastra vor fi folosite pentru o falsa legitimare.
Poate e vorba totusi doar de persoane care creaza baze de date, in scopul de a le vinde firmelor interesate, pentru campanii de marketing, de exemplu.

Cu stima,
Slaba speranta ca autorii faptei sa fie prinsi de Politie, pentru ca nu e clar daca au comis infractiuni cu datele dvs., nu e clar ce fel de infractiuni ar fi comis, nu e clar cum sa poata fi depistati (o adresa de Gmail e cautat acul intr-un car cu fan), etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare ... copia ci poate folosi cuiva in scopuri ilegale? marioararadu marioararadu Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema : acum 8 ani am participat la un concurs si am trimis intr-un plic niste acte pe care le-am semnat (tin sa ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie pentru e-mail defaimator adi1204 adi1204 Am facut o plangere la politie,deoarece la locul de munca ,o persoana a trimis un email directorului regional al firmei unde lucrez,care continea numele meu si ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, acum cateva zile am vizualizat un anunt de angajare pe platforma bestjobs. In anuntul respectiv se specifica, ca pentru mai multe sanse de ... (vezi toată discuția)